Christianne s fotoweb
Image default
Management

Business management program

Wat kun je doen met een diploma bedrijfsbeheer? Het antwoord is, in het kort, zo’n beetje alles. Je kunt geen open hartoperatie uitvoeren of een straaljager besturen (niet zonder een beetje meer opleiding), maar je kunt wel het team leiden dat de nieuwe operatiekamer bouwt of het team dat de straaljagers verkoopt.

 

Wat is bedrijfsmanagement?

Het klinkt als te veel woorden, nietwaar? En soms, gewoon om de zaken te verwarren, zie je het als ‘business en management’.

 

Business management is een brede graad die je toelaat alle onderdelen van een bedrijf te onderzoeken en te begrijpen.

 

Een goede cursus bedrijfsbeheer moet je inzicht geven in alle belangrijke bedrijfsgebieden: economie, boekhouding, marketing, bedrijfsvoering, gegevens en het managen van mensen.

 

Wat voor team of afdeling je uiteindelijk ook gaat leiden, met een business management diploma krijg je inzicht in hoe alles in elkaar steekt. Een Business Manager is als de dirigent in een orkest, het samenbrengen van alle afzonderlijke instrumenten om prachtige muziek te maken.

 

Waarom business management studeren?

1. Houd je opties open

Als je niet zeker weet of je wilt werken in marketing of bedrijfsvoering, dan is dit de graad voor jou. Een business management opleiding moet u toelaten om een scala aan specialismen te verkennen en bieden u de mogelijkheid om zich te concentreren op uw interesses, als je wilt, naarmate de cursus vordert.

 

2. Werken in elke sector

Een business management diploma geeft je tools die je kunt toepassen in vrijwel elke industrie. Je zou kunnen eindigen in de IT, of het bankwezen, of kunst management, of de scheepvaart. Je kunt wat je hebt geleerd in de praktijk brengen in een sector waar je gepassioneerd over bent.

 

Hoe zit het met het opzetten van je eigen bedrijf? Als je een ondernemersdroom hebt, zal bedrijfsbeheer je een stevige basis geven in alle bewegende delen van je bedrijf die je zult moeten beheren.

 

3. Hoog salarispotentieel

Het gemiddelde salaris voor een Business Manager in het Verenigd Koninkrijk (2021) bedraagt £53.913 (Reed recruitment).

 

Bovendien vragen werkgevers vaak naar business management diploma’s bij het aannemen van nieuwe aanwervingen. HR News zet business diploma’s op nummer 2 in hun lijst van de ‘Top 20 meest gevraagde graden in het Verenigd Koninkrijk’ (2021).

 

4. Overdraagbare vaardigheden

Zelfs als je klaar bent met je diploma en besluit dat je geen Business Manager wilt worden, zul je veel nuttige vaardigheden hebben ontwikkeld die je elders kunt toepassen. Wist je bijvoorbeeld dat Mick Jagger, Cate Blanchett en Arnold Schwarzenegger allemaal een business diploma hebben?

 

Overdraagbare vaardigheden zijn onder meer:

 

Communicatie

Werken in teamverband

Analyse van gegevens

Problemen oplossen

Presenteren

Leiderschap

 

Welke banen kan ik doen met een business management diploma?

Een van de voordelen van een managementopleiding is dat er niet zoiets bestaat als een typische werkgever. De vaardigheden die je leert in een business management opleiding zijn nodig in kleine start-ups, grote bedrijven, en zowel de publieke als private sector, wat betekent dat je veel opties hebt.

 

Enkele van de meest voorkomende functies die je zou kunnen gaan omvatten:

 

Project Manager

Bedrijfsanalist

Productiemanager

Marketing Manager

Bankier

Risico Manager

Ondernemer

Accountant

Retail Manager

HR Manager

Voor sommige van deze functies, zoals die van accountant, moet je verder studeren en examens afleggen. Maar omdat je tijdens je studie wat accountancy hebt gestudeerd, weet je zeker dat dit de baan voor jou is.

 

Is bedrijfskunde een goede graad?

Business management is een zeer gerespecteerde graad die vaak heel competitief om in te krijgen.

 

Business graden zijn ook de meest populaire keuze voor internationale studenten studeren in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn vele redenen voor deze, met inbegrip van het Verenigd Koninkrijk goed gerespecteerde financiële en dienstensector en onze ondernemende cultuur (1.843 nieuwe bedrijven starten elke dag in het Verenigd Koninkrijk).

 

Als je zeker weet dat je accountant wilt worden, moet je een specialisatie in accountancy volgen. Maar als je je opties open wilt houden, is het volgen van een graad in bedrijfsbeheer je antwoord. Je kunt nog steeds accountant worden, of marketeer, of HR-manager, maar je zult ook veel beter begrijpen hoe een bedrijf in elkaar zit.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/