Christianne s fotoweb
Image default
Meubels

Een industriële badkamer inrichten

Wil je je badkamer renoveren? Een badkamer in industriële stijl kan dan een goed idee zijn. Industriële badkamers focussen op het gebruik van sterke materialen. De details in de badkamer zijn meestal gemaakt van metalen materialen zoals chroom, staal, ijzer of koper. Mogelijk moet je ook houten elementen voor het meubilair opnemen. Je kunt bijvoorbeeld kasen of planken in de badkamer plaatsen. Een ander kenmerk van industrieel design is de contrastkleur. Zo kun je een witte vloer en wand combineren met zwarte ornamenten. Ben je benieuwd naar het inrichten van een badkamer in industriële stijl? Je kunt de onderstaande tips volgen.

De juiste materialen kiezen

Je kunt verschillende materialen combineren om een ​​prachtige industriële badkamer te creëren. Je kunt bijvoorbeeld metaal, hout en beton combineren. Houtmaterialen worden vaak gebruikt voor badkamermeubels en wandpanelen van Akupanelen. Daarnaast wordt het betonmateriaal gebruikt voor de wand en vloer van de badkamer. De betonnen vloer en wand versterken de industriële look. Metaal materiaal is niet te scheiden van industrieel interieur design. Om een ​​minimalistische look te krijgen, kun je ervoor kiezen om zwart gekleurd metaal te gebruiken. Het contrast tussen de kleur van meubels en accessoires is de beste combinatie om een ​​industriële uitstraling aan je badkamer te geven.

Architectonische elementen en verlichting kiezen

Je moet de architecturale elementen in je badkamer benadrukken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om voor de muur zichtbare stenen te gebruiken. Ook kun je de kolom en pilaar blootleggen. Blootliggende leidingen zijn ook een sterke eigenschap van een industriële badkamer. Het kan een authentieke uitstraling van industrieel design geven. Voor de badkamerverlichting kun je zowel natuurlijke als kunstmatige verlichting gebruiken. Installeer een groot raam met een donker gekleurd metalen frame. Als alternatief kun je een dakraam of lichtkoepel gebruiken. Om je badkamer ’s avonds te verlichten, kun je bovendien hanglampen of spots installeren. Deze verlichtingsarmaturen fleuren niet alleen je badkamer op, ze benadrukken ook het karakter van deze ruimte. Er zijn dus verschillende manieren om een industriële badkamer in te richten. Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak, dus bedenk wat bij jou past. Ben jij al geïnspireerd?