Christianne s fotoweb
Image default
Aanbiedingen

Meest geschikte raambekleding voor je badkamer

Het vinden van de juiste raambekleding voor slaapkamers en woonkamers is niet zo overweldigend als het uitzoeken van raambekleding voor de hete en vochtige badkamers. Heb je jezelf uitgeput op zoek naar die raambekleding of jaloezie die een lange levensduur en duurzaamheid combineert met privacy en elegantie? In dit blog laten we je kennis maken met een aantal opties raambekleding voor je badkamer.

Badkamers zijn uiterst belangrijke en toch gevoelige ruimten in je huis die nooit over het hoofd gezien of gekleineerd mogen worden. Ze verdienen zeker hun eigen kenmerkende stijl die functionaliteit kan combineren met elegantie en warmte. Gezien de hoeveelheid blootstelling aan hitte en vochtigheid vormt het aankleden van de ramen in de badkamer een zekere uitdaging voor huiseigenaren. Als de aangebrachte raambekleding niet vochtbestendig is, zullen dure raambekleding zoals gordijnen en bepaalde soorten jaloezieën kromtrekken en afbladderen. Je hebt een stevige en duurzame oplossing nodig, en dat is waar waterdichte jaloezieën om de hoek komen kijken. 

Let bij het kiezen en overwegen van raambekleding voor je badkamer vooral op het materiaal, want een inschattingsfout hier kan een enorme invloed hebben op zowel de ramen als de raambekleding zelf. Dit komt omdat niet alle materialen ideaal zijn om vocht en hitte te weerstaan.

Badkamers

Als het gaat om het vinden van de ideale raambekleding voor badkamers is je keuze beperkt. Dit betekent niet dat je niet iets moois, elegants en functioneels kunt hebben. Je moet alleen een beetje slim zijn in je keuzes.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn geweldig voor je badkamers. Ze zijn praktisch en functioneel met een zekere mate van zachtheid. Ze helpen geluid te absorberen, laten licht filteren en geven privacy. Kies bij de keuze van vouwgordijnen echter voor vochtbestendige stoffen, anders zullen ze snel vergaan. Natuurlijke vezels hebben de neiging vocht vast te houden, waardoor er schimmel op je raambekleding kan groeien. Veel vouwgordijnen hebben polyester, waterafstotende materialen of waterafstotende voeringen.

Kunststof houten jaloezieën

Houten jaloezieën van kunststof en badkamers gaan heel goed samen. Ze geven het uiterlijk en het gevoel van echt hout en zijn elegant, maar zijn veelzijdiger als het gaat om het omgaan met vocht. Ze trekken niet krom en vallen niet uit elkaar onder de extreme vochtigheid. Ze zorgen ook voor privacy en lichtregeling. Voortdurende blootstelling aan zon of hitte doet ze niet kromtrekken.

https://www.raamdecoratie.com