Christianne s fotoweb
Image default
Aanbiedingen

Veel voorkomende ziektes bij honden

Helaas kunnen ook honden, net zoals mensen ziek worden. Het lastige hieraan is dat het bij honden vaak moeilijker op te merken is, omdat ze je natuurlijk niet kunnen vertellen dat er iets mis is. Juist om die reden is het extra belangrijk om goed op je harige vriend te letten. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken naar of de ontlasting er anders uitziet, of het beestje het voerbakje leeg eet of dat de hond ander gedrag vertoond. Mocht u twijfelen over één van de hiervoor genoemde zaken? Dan bent u bij dit blog op de goede plek. Lees snel verder!

Het parvo virus

Parvo is onder honden een zeer besmettelijk virus dat veelal wordt verspreid door braaksel en ontlasting. Vaak zien we Parvo terug bij jonge honden, maar ook oudere honden kunnen met het virus besmet raken. Bij Parvo is er uitdrogingsgevaar. Je zult namelijk merken dat je trouwe viervoeter zijn of haar brokjes niet meer opeet en daarnaast last kan hebben van braken en/of dunne bloederige ontlasting. Uitdroging bij honden kan erg gevaarlijk zijn, zorg dus dat je bij twijfel altijd contact opneemt met de dierenarts. 

Hondsdolheid

Een andere ziekte die we vaker terug zien bij honden is hondsdolheid. Deze ziekte is dan ook te herkennen aan dat je hond plotseling last heeft van watervrees, hallucinaties en spierverlammingen. Als jij (één van) deze symptomen opmerkt is het de hoogste tijd om naar de dierenarts te haasten, want dan is er een kans dat jouw hond last heeft van hondsdolheid. Hondsdolheid is één van de meest voorkomende infecties bij honden, maar erg gevaarlijk omdat de infectie het zenuwstelsel aantast en ook nog eens besmettelijk is. Het blijft helaas niet alleen bij honden, want de infectie kan ook op mensen worden overgedragen. Bij mensen zijn symptomen van hondsdolheid rillingen, koorts, braken en hoofdpijn. die klachten zullen dan na een tijdje overgaan in verlammingen, kramp in de spieren en problemen met slikken en ademhaling. 

De hond likt aan anus

Dit heb je vast wel eens een hond zien doen, de hond likt continue aan anus. Als je dit opmerkt bij jouw hond dan kan dit een teken zijn van verstopte anaalklieren. Normaal gesproken worden anaalklieren geleegd door de ontlasting die er langs komt, maar als de hond last heeft van diarree dan kan het zijn dat dit niet of niet voldoende gebeurt en dat zorgt voor verstoppingen en ontstekingen. Verstopte anaalklieren zijn ook te herkennen aan dat de hond gaat ‘sleeën’, dit houdt in dat het beestje met zijn of haar billen over de vloer veegt.

https://nl.bellfor.info/