Christianne s fotoweb
Image default
Aanbiedingen

Alle informatie over zuurstofplanten vind je op vijverhandboek.nl

Wanneer je beschikt over een vijver, heb je ook te maken met zuurstofplanten. Hoe je deze nou precies moet onderhouden wordt alleemaal uitgelegd op de website vijverhandboek.nl. Bij het onderhoud van deze planten kun je aan diverse taken denken die ervoor nodig zijn deze in leven te houden en daarmee je vijver ook gezond te laten zijn. Je denkt hierbij aan snoeien, het vermeerderen van de planten en soms moet je de planten ook wel eens verplaatsen, wat ook wel verplanten wordt genoemd. Daarnaast is het geven van de juiste voedingsstoffen aan de planten van groot belang, zodat zij blijven leven in je vijver. Als je dit soort taken allemaal links laat liggen zal je na een tijdje merken dat de groei van de planten terugloopt en je vijver er niet goed meer uit zal gaan zien.

Onderhouden van de planten

De zuurstofplanten onderhouden is van cruciaal belang en daarom wordt er op de website vijverhandboek.nl een uitgebreide uitleg gegeven over dit onderwerp. De zuurstofplanten zorgen ervoor dat het water van de vijver helder blijft. De planten hebben een aantal keren per jaar onderhoud nodig en dat dien je dan ook met aandacht uit te voeren, zodat het er weer voor een lange periode tegenaan kan. De planten groeien volledig onder het water in de vijver, wat betekent dat de voedingsstoffen die zij tot zich nemen direct uit het water moeten halen. Het water is dus de voedingsstof voor de plant en daarom moet je zorgen dat dit water genoeg voedingszouten bevat dat de planten weer voedt. 

Hardheid van het water

Hard water heeft een hogere hardheid en dat bevat dan weer meer voedingsstoffen die de zuurstofplanten kunnen voeden. De hardheid van het water zal steeds meer teruglopen, dat komt onder andere door de regen die in de vijver terecht komt en natuurlijk omdat de zuurstofplanten deze zouten alsmaar tot zich nemen. Je moet dit dus regelmatig aanvullen om de gezondheid van de planten en de vijver op peil te houden. Dit kun je vervolgens met een speciale meter weer meten en eventueel hier op inspelen.