Christianne s fotoweb
Electronica en Computers

De oplaadbare batterij is onmisbaar

Een oplaadbare batterij kan altijd helpen wanneer je regelmatig batterijen nodig hebt voor apparaten. We kunnen er namelijk niet meer zonder en het levert een tal van voordelen op. Deze batterijen hoef je namelijk niet weg te gooien wanneer ze leeg zijn, maar laad je door middel van een oplader weer op. Er bestaan verschillende varianten, welke ook allemaal bij Batterijenstunter in het assortiment terug te vinden zijn. Doordat er meerdere varianten zijn, is het altijd goed om eerst te bekijken welke je nodig hebt. Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg.

 

De terugverdientijd van de oplaadbare batterij

Een oplaadbare batterij is een batterij die je na gebruik op kunt laden. Wanneer deze leeg is, kun je hem in een speciale batterijlader klikken en in het stopcontact doen. Binnen een korte tijd is deze weer volledig opgeladen en kun je hem weer in het apparaat stoppen. Dit proces kan meerdere malen herhaald worden, waardoor je altijd een korte terugverdientijd hebt. Hierdoor ben je ook altijd goedkoper uit dan wanneer je gewone batterijen aanschaft. Als deze leeg zijn, moet je immers weer opnieuw tot een aankoop overgaan en kan het jou weer veel geld kosten.

 

Verschillende capaciteiten met andere toepassingen

Er zijn daarbij veel verschillende capaciteiten bij een oplaadbare batterij te vinden. Dit heeft te maken met de varianten batterijen. Een van de opties die je tegen gaat komen is de NiMh. Dit zijn de standaard types, zoals de AA, AAA, C, D en 9V. De AA batterijen zijn verkrijgbaar vanaf 1300 mAh en kunnen bijvoorbeeld voor camera’s gebruikt worden. Ook C cell batterijen zijn voor zware toepassingen te vinden. Je moet daarom goed bekijken welke capaciteit er nodig is voor een bepaald toestel, zodat je hier de keuze van jouw batterij op aanpast.  

 

Voor zware en minder zware apparaten

Ook heb je een Li-ion oplaadbare batterij. Een voorbeeld hiervan is de 18650 batterij. Deze wordt toegepast bij e-sigaretten en zaklampen. Je hebt hier een speciale lader voor nodig. Als je voornamelijk werkt met backup systemen, alarmsystemen en telefooncentrales, dan moet je gaan kijken naar een loodaccu. Deze zijn ook in de oplaadbare variant verkrijgbaar. De capaciteit van deze batterijen is veel hoger dan bij andere varianten, waardoor je ook betere prestaties kunt verwachten. De batterijen zijn echter niet geschikt om in de dagelijkse toestellen te stoppen. Je moet daarom altijd goed bekijken welke er aanbevolen wordt.

 

Kijken naar je eigen budget

Als laatste moet je gaan kijken naar het merk dat je aan gaat schaffen. Het merk is niet per definitie hetgeen dat de kwaliteit van de batterijen bepaalt, maar kan wel helpen om wat geld te besparen. Zo zijn er bepaalde merken van de oplaadbare batterij die voor een lage prijs aangeboden worden, maar ook waar je betaalt voor het merk. Tevens kun je de batterijoplader in hetzelfde merk aanschaffen. Je kunt op basis van jouw eigen budget dus ook gerichter gaan zoeken naar de batterijen. Het blijft echter te allen tijde van belang om alle factoren mee te nemen.

 

Oplaadbare batterijen koop je natuurlijk op Batterijenstunter.nl – De beste keus in batterijen