Christianne s fotoweb
Image default
Winkelen

Uit eten in Oudenaarde: de beste restaurants in de stad

Oudenaarde mondt uit in een veelzijdige selectie aan restaurants waar je uit eten kunt gaan. Van stijlvolle gerechten in kleurrijke zalen tot de meest gezellige pubs in het hart van de stad, het aanbod aan restaurants in Oudenaarde is variërend en uitnodigend. Of je nu op zoek bent naar een uitgebreid diner in een chic restaurant of alleen wat voorgerechten wilt proeven in een lokale kroeg, er is een restaurant in Oudenaarde dat voldoet aan al je behoeftes.

Europese restaurants in Oudenaarde

De stad Oudenaarde herbergt tal van Europese restaurants, die vaak authentieke gerechten uit verschillende landen serveren. Het restaurant Grand Bistro biedt bijvoorbeeld nationale klassiekers als kippenpastei, canard à l’orange en tartiflette, en zelfs de meer onconventionele escargot. Hier kun je genieten van een avondje romantisch uit eten in een 19e-eeuwse ambiance. Gegrilde vis en schaal- en schelpdieren zijn ook favoriet bij de restaurants in Oudenaarde. La Pêcherie is bijvoorbeeld een populaire keuze, waar je een scala aan uit de zee stammende specialiteiten kunt proberen, zoals verse visdraadjes, inktvisringen, gegrilde garnalen en meer.

Traditionele Belgische gerechten

Belgische keuken is, zoals je je misschien wel kunt voorstellen, zeer veelzijdig en rijk aan smaken en ingrediënten. Als je de typisch Belgische invloeden wilt ervaren, moet je Café Taverne Oudenaarde eens uitproberen. Epicure is een ander restaurant in het centrum van de stad, dat vooral bekend staat om zijn krachtige traditionele gerechten als waterzooi, stoofvlees en witloof met kaas.

Contrasterende gerechten

Ten slotte komen de meest creatieve restaurants in Oudenaarde ook veelvuldig voor. Denk bijvoorbeeld aan La Petite Fleur, waar je kunt proeven aan klassieke maar naar een hoger niveau getild gerechten. Ze maken hun gerechten met ingrediënten van een uitzonderlijke kwaliteit, waardoor je een autentieke en unieke ervaring krijgt. Voor de meest avontuurlijke eters, laat de chef zijn originele ‘shared menu’ je proeven van een selectie aan vlees- en visgerechten.

Conclusie

Er is voor ieder wat wils als het op restaurants in Oudenaarde aankomt. Of je op zoek bent naar een gezellig avondje uit bij een Belgische taverne, of een interessant gedeeld menu bij een modern restaurant, er is voor elke smaak en budget een restaurant in Oudenaarde te vinden. Wil je meer weten over de restaurants in Oudenaarde, neem dan een kijkje op restaurants in Oudenaarde.