Veiligheid gaat boven alles

Het is zaterdagnacht en je ligt lekker te slapen in bed. Plotseling word je wakker gemaakt door een harde bonk. Slaperig probeert je in het halfduister om je heen te kijken, maar je kan niet ontdekken wat het geweest zou kunnen zijn. Zou de atlas uit de kast zijn gevallen? Zou het je dochter uit bed gevallen zijn of aan het slaapwandelen zijn? Allerlei verschillende scenario’s schieten door je hoofd. Dan vrees je ineens het ergste: een inbraak.  U vreest meteen voor het ergste: een inbraak! “Maar dat kan toch helemaal niet? Hier valt niks te halen, ik heb helemaal geen dure spullen in dit huis!” denk je bij jezelf.

Dit is een groot misverstand, want inbrekers houden helemaal geen rekening mee of je dure spullen in huis hebt of niet. Vaak kan je aan de buitenkant helemaal niet zien of de bewoners van een huis rijk zijn en dure spullen hebben.

Je herinnert je dan ineens dat een paar weken geleden er een inbraak is geweest bij je buren. Dus ga je toch maar je warme nest verlaten om op verkenning te gaan. Je denkt er nog even over om je vrouw wakker te maken, maar ze slaapt zo lief dat je haar laat liggen. Je sluipt zachtjes naar beneden en schrikt je te pletter als je de huiskamerdeur open doet. Het is echt een enorm grote bende overal. Alles ligt door elkaar, kastjes zijn opengerukt, de inhoud ervan ligt verspreid over de grond. De paspoorten zijn weg, je portemonnee is weg, alle leehnavasor telefoons en tablets zijn weg en zelfs de spaarpot van je dochter is gestolen. Je voelt je machteloos, de inbrekers zijn nergens meer te bekennen. Snel ren je naar het keukenraam en ziet nog net een bestelbusje wegrijden. Er is niks meer aan te doen, maar gelukkig heb je een inbraakalarm. Hiermee kan de politie in de ochtend vast de daders mee opsporen. En dat is gelukt, dankzij de woonhuisbeveiliging zitten de dieven binnen de kortste keren achter slot en grendel.

https://www.groenewegendelft.nl/