Christianne s fotoweb
Image default
Hobby en vrije tijd

Verschillende soorten wetstenen

Wetstenen zijn gereedschappen waarmee gereedschap van staal wordt geslepen. Deze gereedschappen slijpen de randen van messen en gereedschappen door ze te slijpen of te honen. Wetstenen zijn zeer nuttig voor mensen die vaak hun messen, scharen en andere stalen gereedschappen moeten slijpen. Wetstenen zijn er in verschillende vormen en maten, en sommige zijn gemaakt om langer mee te gaan dan andere. Hier zijn de verschillende soorten wetstenen.
Weken van stenen

Het weken van uw slijpstenen voor het slijpen is een veelgebruikte manier om de levensduur van uw slijpstenen te verlengen. Deze methode werkt door de hoeveelheid water te verminderen die nodig is om de stenen te slijpen. Het water wordt gebruikt om vuil weg te spoelen, waardoor er minder water nodig is. Het wordt aanbevolen om de slijpstenen ten minste twintig minuten te weken. U kunt deze stap overslaan, maar het is geen vereiste.

Het weken van stenen met wetsteen wordt niet aanbevolen voor een slijpsteen die minder dan de medium grit is. Een steen met een gemiddelde korrel moet ongeveer 15 minuten worden geweekt. Een fijne steen moet tijdens het slijpen met water worden bespat. Het te lang weken van fijne stenen kan leiden tot barsten. Wanneer u dubbelzijdige stenen slijpt, zorg er dan voor dat u alleen de medium kant weekt.
Waterstenen

Wanneer u waterstenen koopt, zorg er dan voor dat u de instructies zorgvuldig leest. U moet uw stenen ongeveer 10 minuten laten weken voor u ze gebruikt. Gebruik ze vervolgens met een lage druk en houd ze nat. Als u een hogedrukreiniger gebruikt, beschadigt u de steen. U kunt ze ook in een plastic doos met deksel bewaren als u ze niet vaak gebruikt. Het is echter belangrijk om vriestemperaturen te vermijden. Deze tips zullen u helpen uw waterstenen te onderhouden.

De Norton watersteen is gemaakt van aluminiumoxide slijpmiddel met een zwakke binding, waardoor verse deeltjes in een snel tempo vrijkomen. Deze waterstenen slijpen messen vergelijkbaar met King stenen en snijden taaie legeringen 40% sneller. Waterstenen zijn ook gemakkelijker schoon te maken dan synthetische oliestenen. Waterstenen zijn een populaire keuze voor het slijpen van messen. U kunt kiezen uit twee korrels waterstenen: 220, 400, en 10.000 grit.
Oliestenen

Oliestenen zijn slijpstenen die worden gebruikt om stalen gereedschap te polijsten. Ze slijpen de randen door middel van honen of slijpen. De stenen zijn meestal gemaakt van kwarts of een andere natuursteen. Dit proces maakt ze ideaal voor houtbewerking en andere doe-het-zelf projecten. Bij het gebruik van wetstenen moet u de instructies van de fabrikant volgen, omdat deze stenen het gereedschap kunnen beschadigen. Het is belangrijk om uw gereedschap goed te slijpen, zodat het jarenlang meegaat.

Een slijpsteen kan van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals marmer, kwarts of zandsteen. De beste stenen zijn die met een korrel van vierduizend tot twaalfduizend. De korrelgrootte staat in direct verband met de dichtheid van de deeltjes. Hoe kleiner de deeltjes, hoe fijner de afwerking. Bij het slijpen van een mes geldt: hoe kleiner de steen, hoe beter het eindresultaat.
Oranje Kuromaku slijpsteen

De Orange Kuromaku Whetstone is de eerste kleurgecodeerde slijpsteen ter wereld. De steen heeft een korrelgrootte van 800 tot 1000, waardoor hij perfect is voor de meeste messen. De steen wordt geleverd met een stevige opbergkoffer die tevens dienst doet als slijpbasis. Voor optimale prestaties moet de Orange Kuromaku Whetstone voor gebruik ten minste vijf minuten in water worden gelegd.

De Orange Kuromaku Whetstone is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betaalbare en duurzame slijpsteen. De stevige basis en de dichte glazen steen zijn gemaakt om lang mee te gaan en zijn bestand tegen schimmel. De naam “wetsteen” komt van het woord “slijpen”, wat “scherpen” betekent. Dit gereedschap wordt meestal gebruikt om keukenmessen te slijpen, maar kan ook worden gebruikt voor een verscheidenheid aan andere messen, zoals scharen.
Natuursteen

Als u op zoek bent naar een natuurstenen slijpsteen van goede kwaliteit, zult u merken dat Japanse stenen een populaire keuze zijn. Japan is de bron van een groot deel van ’s werelds natuursteen, dus de keuze is overvloedig. Bovendien staat Japan bekend om het catalogiseren en bestuderen van zijn stenen. Bovendien is de traditie van het gebruik van wetstenen in Japan bekend, dus u zult er veel verschillende soorten vinden.

Van de verschillende soorten wetstenen die verkrijgbaar zijn, worden de natuurstenen wetstenen die in Kyoto, Japan worden gemaakt, beschouwd als het summum onder de slijpers. Ze zijn samengesteld uit een fijnkorrelig materiaal, en hun inwendige samenstelling is niet altijd uniform. De natuurstenen wetstenen variëren in grootte, vorm en conditie, en worden gesorteerd naar gewicht. Japanse wetstenen kunnen tegen groothandelsprijzen worden verkregen.