Christianne s fotoweb
Hobby en vrije tijd

Waarom sporten zo populair is en de rol van sportprijzen daarin

We sporten over de hele wereld. Zelfs op de meest afgelegen plekken wordt er gesport en vaak zijn dat ook nog eens sporten die opmerkelijk veel lijken op de sporten die je thuis zelf beoefend of op tv ziet. Hoe is dat zo gekomen? Waarom sporten we eigenlijk? Het is natuurlijk gezond voor je maar dat is niet de reden dat de mensheid het al duizenden jaren tegen elkaar opneemt in sportwedstrijden. Van de allereerste Olympische Spelen in de tijd van de Oude Grieken, tot de Champions League waar de beste Europese teams tegen elkaar strijden. Er is een goede reden voor die populariteit. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

Sporten is het ontladen van spanning

Sporten is, met mate, natuurlijk hartstikke gezond voor je. Het is goed voor de bloedsomloop en je krijgt er sterkere botten en spieren van. Maar sporten is vooral erg gezond voor je hoofd. Waarom ga je geen medaille kopen maar wil je hem verdienen? Het biedt mentale rust door de ontlading die het beoefenen van een sport met zich meebrengt. Mede daarom is voetbal over de hele wereld zo populair. Het spel biedt relatief weinig kansen op een treffer en juist daarom is de ontlading enorm wanneer er een doelpunt wordt gescoord. Laat staan wanneer de wedstrijd gewonnen wordt!

Bij andere sporten zoals American Football of basketbal wordt er juist heel vaak gescoord maar dat heeft vooral een commercieel doel. Door de vele punten komt het spel vaak stil te liggen en dat is natuurlijk een mooi moment voor een reclameblokje.

Ontlading versterken en belonen met sportprijzen

De ontlading en euforie die je ervaart met sporten zijn de belangrijkste redenen dat mensen al duizenden jaren sporten en blijven sporten. Minstens even lang is de onderlinge competitie gestimuleerd door sportprijzen uit te reiken. Door medailles te bestellen geef je atleten een extra motivatie en daarnaast is het een mooi eerbetoon aan de winnaar en deelnemers van het toernooi of de wedstrijd. Nu nog een plek om deze te bestellen! Dat is gelukkig erg eenvoudig, medailles bestellen doe je gewoon online!