Christianne s fotoweb
Image default
Aanbiedingen

Welke soorten snurkbeugels zijn er?

Wat is snurken en hoe werkt een snurkbeugel?

Snurken is gewoon het geluid van weerstand en turbulentie in de bovenste luchtwegen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het geluid van snurken niet afkomstig van de neus. Snurken begint aan de achterkant van de luchtweg. Achter de tong, de oropharynx kan worden vernauwd tijdens de slaap.

 

Kijk eens op de Slaapwijsheid website voor het vergelijken van snurkbeugels.vergelijken van snurkbeugels.

 

Wat is de oorzaak van snurken?

Ongeveer 50 procent van de bevolking snurkt, dus u bent waarschijnlijk zeer bekend met het geluid van snurken. Tijdens de slaap, de spieren die de bovenste luchtwegen open en patent te houden ontspannen. Dit is meer prominent tijdens de REM-slaap, of droom slaap, wanneer de spieren zijn het meest ontspannen. Als de luchtweg kleiner wordt, neemt de luchtturbulentie toe. De zachte weefsels achter in de keel gaan trillen, wat het snurkgeluid veroorzaakt. 

 

Wat is slaapapneu?

Slaapapneu is een ademhalingsstoornis die wordt gekenmerkt door herhaaldelijke pauzes in de ademhaling tijdens de slaap. De pauzes komen meerdere keren per uur voor en duren meer dan 10 seconden. Wanneer het zuurstofgehalte in het bloed daalt, wekken de hersenen het individu, wat vaak leidt tot een luide hijg of snuif. Slaapapneu wordt geassocieerd met snurken, adempauzes en overmatige slaperigheid overdag. Om uit te vinden uw risiconiveau van het hebben van slaapapneu.

 

Hoe werkt een snurkbeugel? 

Snurken ontstaat doordat de zachte weefsels achter in de keel trillen en tegen andere anatomie van de keel drukken, waardoor weerstand en turbulentie ontstaan – het snurkende geluid. De anti-snurk gebitsbeschermer of nachtbeschermer brengt de kaak naar voren. Hierdoor wordt de achterkant van de luchtweg wijder, waardoor de weerstand en turbulentie afnemen en het snurken kan stoppen.

 

Soorten snurkbeugels

Bij het kiezen van een snurkbeugel, een van de belangrijkste variabelen is het comfort. Ervoor zorgen dat uw toestel is comfortabel is van cruciaal belang, omdat het stimuleert je om het te dragen zo veel mogelijk, wat leidt tot merkbare resultaten. Er zijn verschillende soorten snurk apparaten die werken op verschillende manieren. Twee van de populairste zijn tongstabiliserende hulpmiddelen (Tong Stabilizing Devices, TSD) en Mandibulair Advancing Devices (Mandibular Advancement Devices, MAD), ook wel JAD of kaakbevorderende hulpmiddelen genoemd.

Mandibulair Advancement Devices (MAD’s) – Deze methode is genoemd naar de onderkaak of het kaakbot. Het verwijst naar het effect van het iets naar voren bewegen van de kaak, wat resulteert in een grotere scheiding van de trillende elementen in de keel van snurkers. Dit leidt tot minder turbulentie en minder snurken. De MAD’s die gebruikt worden voor de behandeling van slaapapneu zijn vergelijkbaar met veel van de eenvoudige snurkapparaten die hier genoemd worden omdat ze allemaal de kaak naar voren bewegen.

Een van de meest voorkomende klachten bij MAD-snurkapparaten is het verschuiven van de tanden en ongemak aan de tanden. Voor mensen met gebitsproblemen is de MAD wellicht geen geschikte kandidaat.

Tongstabiliserende hulpmiddelen – (Tong Stabilizing Devices – TSD’s) Deze methode heeft een iets andere aanpak en probeert de tong te isoleren, door de tong naar voren te trekken en een bredere opening te creëren tussen de tong en de achterkant van de keel. Dit helpt snurken te verminderen of te voorkomen. Een van de voordelen van de TSD ten opzichte van andere snurkapparaten is dat ze over het algemeen geen kaakongemakken veroorzaken. Ze veroorzaken minder snel TMJ of verschuivende tanden. Voor mensen met gebitsproblemen of ontbrekende tanden kan de TSD een meer wenselijke optie zijn.

Een van de klachten bij TSD’s is dat mensen zich soms ongemakkelijk voelen bij de positie van de tong. Ook zijn er verschillende meldingen van toegenomen speekselvorming (meer spuug in de mond).

Snurkbeugels voor de kin – Dit zijn ook populaire producten. Hun werkzaamheid is echter minder vastgesteld in de onderzoeksliteratuur.

 

 

Voor meer slaapproducten en vergelijkingen, ga naar de Slaapwijsheid website. 

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/snurkbeugel/