Christianne s fotoweb
Zorg

Acupunctuur Uithoorn, werkt dat naalden prikken nu wel of niet?

Bij acupunctuur Uithoorn worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben. Deze vorm van geneeskunst zou onder andere hoofdpijn, vermoeidheid en lage rugpijn verhelpen en ook pijn en misselijkheid verminderen bij een chemokuur. Maar hoe kunnen een paar naalden in de huid dit voor elkaar krijgen? Bestaat er wetenschappelijk bewijs voor de werking? Hoe gaat acupunctuur Uithoorn in zijn werk en waar moet je op letten bij het uitzoeken van een acupuncturist?

Chinese zienswijze

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde zijn lichaam en geest van de mens als één. Dat betekent dat lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen elkaar voortdurend beïnvloeden. Ziekte is geen op zichzelf staand verschijnsel, maar een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding van de mens uit balans is. Acupunctuur Uithoorn kan volgens Chinese beoefenaars de energiebalans herstellen. Door naalden op een bepaalde manier op of langs meridianen –kanalen in het lichaam waarlangs energie circuleert te plaatsen, kan een acupuncturist de energiestroom beïnvloeden. Hierdoor zou een betere doorstroom en verdeling van energie ontstaan, de zogenoemde Qi.

Westerse benadering

Veel Westerse beoefenaars zien de acupunctuurpunten als plaatsen waar zenuwen, spieren en bindweefsel gestimuleerd kunnen worden. Deze stimulatie geeft het vrijkomen van natuurlijke pijnstillers zoals endorfinen een boost en doet de bloedstroom toenemen, wat de voordelen van acupunctuur zou kunnen verklaren. Miljoenen mensen zeggen baat te hebben bij behandeling met acupunctuur Uithoorn , van pijnreductie tot het volledig wegnemen van de aandoening. Sceptici zeggen dat acupunctuur alleen werkt omdat mensen erin geloven, het zogenaamde placebo-effect. Uit wetenschappelijke studies komen verschillende uitkomsten naar voren. Je moet het daarom zelf maar beoordelen of acupunctuur Uithoorn voor jou of niet werkt.