Christianne s fotoweb
Attracties

Amsterdam is het centrum waar je werkelijk alles kunt zien en beleven. Wat kun je hier vinden?

Amsterdam Centrum verwijst naar het centrum van de stad Amsterdam. Veel van de belangrijkste attracties (restaurants, coffeeshops, bars en clubs) zijn geconcentreerd in een klein gebied met grachtengordels die zich uitstrekken vanaf het Centraal Station, het centraal station. Hier beginnen we aan een wandeling door Amsterdam Centrum, waarbij we door de meest populaire bezienswaardigheden worden geleid.

Na de 35 minuten durende reis vanaf de luchthaven Schipol wordt u op het Centraal Station begroet door het grote overdekte glazen dak dat over verschillende perrons heen hangt voor reizen van en naar andere regio’s in Nederland en verder weg in continentaal Europa. We vertrekken op het Centraal Station en komen uit op het Damrak.

Ben je bekend met de Damrak? De hoofdtraat van het centrum in Amsterdam

Het Damrak is de hoofdstraat die van het Centraal Station naar de Dam leidt. Het is druk bewoond door voetgangers, trams en fietsen – auto’s zijn beperkt tot een enkele rijstrook. Er zijn veel goedkope restaurants en snackbars, hotels, souvenirwinkels en wisselkantoren. Bijna alle winkels op het Damrak zijn er om de toeristische sector te bedienen en u kunt hier vrijwel alles vinden wat u nodig heeft.

De Kalverstraat, De beroemde straat waar je alles kunt vinden

Parallel aan het Damrak ligt de hoofdstraat, de Kalverstraat. Dit heeft uw typische tarief – lokale versies van wereldwijde merken. Of je nu op zoek bent naar fastfood, vrouwenkleding, sportuitrusting, mobiele telefoons of reisbureaus – de namen zullen er nieuw uitzien, maar op de een of andere manier zal de straat een vertrouwd gevoel hebben!

Aan het einde van het Damrak, misschien 300 of 400 meter lopen, vindt u de Dam. De Dam wordt beschouwd als het centrum van Amsterdam. Het wordt zo genoemd omdat hier meer dan vijfhonderd jaar geleden een Dam is aangelegd. In de loop der jaren zijn er regelmatig nieuwjaarsfeesten en ook politieke demonstraties en carnavals gehouden. Tegenover het monument op de Dam staat het imposante Koninklijk Paleis. Blijf niet urenlang wachten op een glimp van de Koningin, want de Nederlandse Koninklijke familie woont hier niet meer!

De bekende wallen, Ook wel de roze buurt genoemd

Ten oosten van het Damrak en de Dam ligt de beroemde Wallen van Amsterdam. Toeristen en inwoners van dit gebied lopen hier rond of kijken naar de voor de hand liggende bezienswaardigheden – dames sluipen hun handel in de ramen en bieden een heel scala aan diensten aan tegen verschillende prijzen. U hoeft niet te kopen als u alleen maar wilt kijken, de meeste toeristen zijn hier gewoon voor de bezienswaardigheden. Hoewel het vaak wordt gemist, bevat de rosse buurt een aantal prachtige bezienswaardigheden, zoals pittoreske grachten bij nacht en oude architectuur. De Oude Kerk, oftewel de Oude Kerk, is gebouwd in de 13e eeuw, maar verschillende delen ervan zijn in de loop der jaren door schade of brand herbouwd.

Het Leidseplein, ten zuidwesten van de Dam, is een populaire toeristische plek.

Wil je even van de drukte op de Dam en het Damrak is het Leidseplein wat relaxter en biedt het veel te doen. Om er te komen steekt u vier van de beroemdste en meest pittoreske grachten van Amsterdam over Keizersgracht, Prinsengracht, Herengracht en Singel. Hier vindt u bijna vijftig restaurants of u nu van Indonesische, Italiaanse, Japanse of een andere keuken houdt. Ook vindt u hier vele korting rondvaart Amsterdam, enkele coffeeshops, bars, clubs, comedyrooms en toeristenwinkels. Veel hotels liggen hier in de buurt en, in tegenstelling tot de Wallen en de omliggende gebieden, zijn er maar weinig of geen bedelaars in dit gebied.

Amsterdam Centrum is slechts een klein deel van wat Amsterdam te bieden heeft. Verderop ligt het museumkwartier, het Ajax ArenA voetbalstadion en de buitenwijken.

https://ticketforsale.nl/