Binnen twee maanden al je diploma Calculatie

Als je even uit het arbeidsproces bent geweest of geen kei in rekenen bent, kan een cursus basiskennis calculatie uitkomst bieden om je kennis en rekenvaardigheden weer op niveau te krijgen. Het is een investering van maar acht bijeenkomsten, waardoor je al binnen twee maanden klaar bent. Je zou dan eventueel nog door kunnen gaan met het uitbreiden van je basiskennis boekhouden. Zeker wanneer je geboeid raakt door cijfertjes en berekeningen, kan een financiële functie voor jou met de juiste diploma’s in het verschiet liggen.

Stand van zaken bedrijf of afdeling

Je weet hoe je berekeningen uitvoert, hoe je gegevens handig in een diagram kunt weergeven, zodat je in een oogopslag duidelijkheid kunt scheppen en je kunt financiële prognoses maken. De door jou gecreëerde overzichten helpen andere afdelingen om beslissingen te kunnen nemen en om een onderbouwde koers voor de toekomst uit te kunnen stippelen.

Vaardig op de computer

Je komt er niet meer onderuit; alles gebeurt op de computer tegenwoordig. En hoewel er geen vooropleiding vereist is, kan het toch handig zijn om van te voren je computervaardigheden bij te werken. Niet iedereen kent basisbegrippen of weet de basishandelingen. En weet je ze wel, dan ken je misschien de tips of sneltoetsen nog niet. Je kunt dus altijd nog wel iets bijleren op computergebied. Voor basiskennis calculatie is een programma als Excel onontbeerlijk. Dus is dit programma nieuw voor je? Dan heb je zeker een bijspijkercursus nodig. Het handige is dat je deze kennis en vaardigheden ook voor je administratie thuis kunt inzetten. Vaak is je eigen administratie een eye opener voor het begrijpen van veel financiële berekeningen en diagrammen. Je wordt er altijd wijzer van. Dat maakt de opleiding ook zo nuttig. Je hebt een praktisch diploma waarmee je veel kanten op kunt.