Christianne s fotoweb
Sport

Een ruiteroutfit kiezen die bij het seizoen past

In ieder seizoen is het heerlijk om lange ritten te maken met je paard. Van een frisse winterochtend tot een zwoele zomeravond. Voor optimaal comfort is het dan wel belangrijk dat je outfit past bij je specifieke behoeften voor dat seizoen. In de winter heb je te maken met kou terwijl je in de herfst op moet passen voor gladheid door bladeren op het pad. En het hele jaar door kan het regenen. Waterdichte kleding is dus sowieso geen overbodige luxe! In dit artikel meer informatie over hoe jij ieder seizoen de ruiteroutfit kiest die je droog, warm en comfortabel houdt op iedere rit!

Bekende kwaliteitskledingmerken voor ieder seizoen

Een rijoutfit moet comfortabel zitten, je als ruiter voldoende bewegingsruimte laten en de kwaliteit van de gebruikte stoffen moet hoog zijn. Denk je aan die kwaliteitseisen dan denk je al gauw aan kleding van Samshield. Dit merk heeft veel verschillende items die je in warm weer koel houden en in koud weer warm. Ook de Samshield cap is een knap staaltje technologie. Dankzij de vormgeving blijft je hoofd altijd koel, ook wanneer je de helm langere tijd draagt.

Shirts voor tijdens trainingen en ritten in de zomer vind je bij merken als PS of Sweden. Ieder jaar komt er een mooie nieuwe collectie uit met frisse kleuren. Een andere populaire speler in de markt is Vestrum. Een Vestrum rijbroek staat bij menig ruiter op het verlanglijstjes vanwege de pasvorm en de prachtige uitstraling.

Denk ook aan je paard in de koude en warme maanden

Weet je nog, PS of Sweden? Wat we nog niet verteld hebben is dat dit merk ook hele mooie items heeft voor je rijdier. Moderne en orginele zadeldekjes en ook halsters en bandages zijn in het assortiment opgenomen. En zoals je van dit merk gewend bent, is alles gericht op het comfort van de drager.