Gas Racing Motoren – Chip Tuning vs Turbocharger

Chip Tuning is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare lees alleen geheugenchip in het elektronische besturingssysteem van een auto of een ander automotive-inrichting om superieure prestaties te krijgen, of het nu verhoogde vermogen is, gladde, of een grotere brandstofverbruik. Vaak zijn deze elektronische besturingsfiches vatbaar voor falen als gevolg van slijtage, veroudering en / of mechanische schade. Wanneer dit gebeurt, kunnen chips die onjuist zijn afgestemd, het niet goed functioneren, wat uiteindelijk kan leiden tot elektrische problemen binnen het voertuig.

 

Gemeenschappelijke redenen voor chiptuning omvatten dingen zoals vervanging van mislukte waarschuwingslampjes met nieuwe, inactieve snelheid voor verbeterde brandstofverbruik en toenemende kracht voor sportwagens of voertuigen die die extra trap nodig hebben. Soms zullen mensen dode motoren vervangen of cilinders verbranden met nieuwe om hun auto een boost te geven wanneer het nodig heeft. Aan de automobielzijde van dingen kan ook chiptuning worden gedaan om de paardenkracht te verhogen of te verlagen, de transmissieproblemen of de gehandicapten in het algemeen te verbeteren. Veel mensen houden ervan om het geluid van een auto te veranderen, vooral wanneer het luid of saai is. Vele malen vervangen door een uitlaatpijp of het veranderen van de koptekst heeft hetzelfde effect als het veranderen van een paardenstijging van vijf procent of meer.

 

Na verloop van tijd kan chiptuning ook de oorspronkelijke fabrieksgarantie van het voertuig in sommige gevallen ongeldig ongeldig maken. Dit komt omdat de tuner het elektronische apparaat omzeilt die het motorstelsel van het voertuig regelt om een component te vervangen, zoals de oliepomp. Wanneer de oliepomp mislukt, kan het voertuig niet meer rennen omdat het elektronische apparaat is uitgeschakeld. De fabrikant van het voertuig neemt meestal contact met u op om te bepalen welke acties moeten worden genomen om uw voertuig op te lossen, maar zij zullen u niet betalen om de motor of transmissie te wijzigen, tenzij vastbesloten is dat dit het voertuig permanent zal beschadigen.

De motor wijzigen zonder de goedkeuring van de fabrikant of het vervangen van een motor zonder toestemming van de fabrikant void de garantie en kan het voertuig ook ongeldig maken.

 

Wanneer brandstofinjectoren worden vervangen door onderdelen van een ander bedrijf, wordt dit brandstofchip-tuning genoemd. Om de brandstofleiding te wijzigen om het brandstofverbruik te verbeteren of om de emissies te verminderen, moet een persoon een speciale licentie hebben van de EPA, en elke brandstofpomp heeft een andere code. Door de brandstofleiding op uw voertuig te wijzigen, kunt u een betere prestaties van uw motor krijgen en een betere kilometerstand krijgen. Hoewel dit misschien een cosmetische verandering lijkt, kan de benzineverbruik veel vertellen over hoe goed uw motor werkt.

 

Turbochargers kunnen ook worden beschouwd als motorafstemming, maar het is ook heel anders. Turbochargers worden gebruikt om de luchtstroom door een turbocharged-motor te maximaliseren. Een turbolader kan een gewoon voertuig maken lijkt een bovenkant van de lijn sportwagen te zijn.

Enkele van de meest populaire turbochargers zijn de EbersspaEcher en de turbosportkits.

 

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende verschillen tussen turbolcharging en elektronische motorafstemming. Turbochargers gebruiken een turbolcharger-systeem dat grotere injectoren, betere brandstofafgifte en geoptimaliseerde luchtstroom omvat. Elektronische motorafstemming maakt gebruik van micro-elektronische bedieningselementen om injectiereserves te bouwen, turbulentie te verminderen en de algehele prestaties van de motor te verbeteren. Het maakt niet uit welk type elektronische motorstemming dat u kiest, er is veel ruimte voor verbetering.

Klik hier voor meer informatie Chip Performance