Christianne s fotoweb
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor het polijsten van jouw auto

Eens in de zoveel tijd is het nodig om de laklaag van je auto te polijsten. Je kunt ervoor kiezen om dit door een professional te laten doen, zoals auto polijsten in Amsterdam, maar om wat centjes te besparen kun je ook leren om het zelf te doen. Het doel van polijsten is om kleine beschadigingen zoals krasjes in de lak te verwijderen, zodat jouw auto weer een nieuwe en frisse uitstraling krijgt. Hoewel het misschien in de eerste instantie niet lijkt op een moeilijk klusje, zijn er toch een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel worden de belangrijkste tips besproken, zodat jij zonder problemen je eigen auto kunt polijsten.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Allereerst zou je je moeten verdiepen is het soort polijstmiddel dat je nodig hebt. Elke auto heeft namelijk een andere soort laklaag, waarop weer een specifiek soort polijstmiddel bij hoort. Je wil niet een verkeerd type polijstmiddel kiezen, gezien dit ook voor beschadigingen kan zorgen. Als je eenmaal het juiste soort polijstmiddel hebt, dan moet je ook nog je auto eerst gronden reinigen van buiten, voordat je het polijstmiddel aanbrengt. Let hierbij op dat je goed alle stof en vlekken verwijdert en voordat je de lak aanbrengt. 

Het proces van polijsten

Daarna is het tijd om te gaan polijsten. Een manier om dit te doen is met de hand. Je brengt een kleine hoeveelheid van het middel aan op een doekje en dit verdeel je voorzichtig over je auto. Je kunt dit het beste laten inwerken door cirkelvormige bewegingen te maken. Een andere manier om je hand te bewegen is van boven naar beneden, het ligt er maar net aan waar jouw persoonlijke voorkeur ligt. Je moet blijven wrijven totdat je lak transparant is. Houd er rekening mee dat het een tijdje nodig heeft om uit te harden. Een andere manier om te polijsten is met een machine. Dit is een snelle en efficiënte manier om je auto te polijsten. Het vereist enige oefening, maar zodra je het doorhebt is het een makkelijk proces.

Na het polijsten

Als deze stap is voldaan, kun je deze laag het beste beschermen met een waslaag. Dit zorgt ervoor dat de lak in goede staat blijft en een mooie glans blijft behouden. Het is aangeraden om minimaal een keer per jaar je auto te polijsten, ook afhankelijk van hoe je je auto behandelt.