Ramen leverancier oost-vlaanderen

 

Ramen die u van de hitte redden: wat u moet weten over zonwering.

Ramen die u van de hitte zullen redden: wat u moet weten over zonwering Met goede zonwering vervagen ramen, behang en meubels niet en uw ogen doen geen pijn door fel licht. En, belangrijker nog, de kamer zal niet warm zijn. U hoeft de airconditioner niet te kwellen en enorme elektriciteitsrekeningen te betalen. Maar wat voor soort zonwering kun je beter kiezen zodat het in de zomer en in de winter goed is om niet in het donker te zitten? Laten we het uitzoeken.

Een veiligheidsbril helpt het huis tegen de zon te beschermen. Ze zijn bedekt met een speciale coating die de zonnestralen reflecteert of absorbeert.

De stralen zijn anders, als het heel eenvoudig is, zijn dit:

– UV-stralen (helpt om bruin te worden);

– infrarood (warmtestraling);

– zichtbaar licht.

Zelfs het meest gewone glas, ongecoat, laat praktisch geen UV-stralen door. Maar met de rest van de stralen moet je werken.

Hoe werkt zonbescherming?

Bij het tonen wordt glas in bulk ingekleurd of wordt er een speciale film op gelijmd. Getint glas vermindert de lichttransmissie, maar het wordt heet en kan barsten.

Ramen die u van de hitte redden: wat u moet weten over zonwering Spiegelfolie werkt als een reflector en warmt niet op. Reeds verzwakt licht komt de kamer binnen. Geen slechte optie als je wilt dat de kamer van buitenaf verborgen blijft. De voordelen van de film zijn echter uiterst beperkt, aangezien de mogelijkheid bestaat dat deze na het eerste seizoen barst, borrelt en het zicht op het raam (en vanuit het raam) niet meer zo aangenaam zal zijn.

Metaaloxide spuiten (reflecterend glas) werkt als een spiegelfilm, maar zonder diepe verzadiging. Overdag is de “spiegel” buiten, en ‘s avonds – van binnenuit. Reflecterende glazen reflecteren licht alleen in de richting waar er meer van is.

Het effect van dergelijke coatings is beter dan dat van jaloezieën: het licht wordt gedimd en de temperatuur in de kamer is ongeveer 5 ° lager. Een dergelijke bescherming is goed in de zomer, maar in de winter, bij bewolkt weer, zal de kamer donker en koel zijn.

Is er een one-size-fits-all oplossing?

Dit is een multifunctioneel isolatieglas unit – gecoat glas, dat op industriële wijze in een vacuümmagnetroninstallatie wordt toegepast. De dunste laagjes zilveroxide en andere metalen worden onder invloed van een elektromagnetisch veld op gewoon glas aangebracht. Het belangrijkste verschil tussen multifunctioneel glas en energiebesparend (warmtebesparend) glas is het aantal en de samenstelling van nanolagen die op het oppervlak zijn aangebracht. Bij energiebesparend glas is dit 1 laag zilveroxide, en bij multifunctioneel glas zijn er meerdere lagen van verschillende metalen.

Zo werkt het multifunctionele raam met dubbele beglazing als zonwerend en energiebesparend. Tegelijkertijd blijft het glas absoluut transparant – natuurlijk licht komt het hele jaar door het huis binnen.

In de zomer reflecteert de multifunctionele glasunit de warmtestraling van de zon tot 61%. Bij hem is het huis licht en niet warm.

Ramen die u van de hitte redden: wat u moet weten over zonwering
In de winter werkt zo’n glazen eenheid als een thermische spiegel. Het reflecteert de warmtestraling van verwarmingssystemen in de kamer en houdt meer dan 50% van de warmte vast. Dit verlaagt de verwarmingskosten aanzienlijk. Vanwege de hoge consumenteneigenschappen verdient dergelijk glas zichzelf binnen een jaar of twee terug dankzij besparingen op verwarming en airconditioning. Het hele jaar door wordt een comfortabele kamertemperatuur gehandhaafd. Eén multifunctioneel glas kan warmteverlies met 2 keer verminderen.

Is het mogelijk om zonwering aan te brengen na het kopen van ramen?

Als we het hebben over een multifunctionele glaseenheid, afstoffen of toning in bulk – nee. Om precies te zijn, u kunt de glazen units volledig vervangen, maar de oude moeten worden weggegooid. Als u van plan bent ramen te kopen, waarschuw dan onmiddellijk de adviseur over de noodzaak van zonwering, en zij zullen het juiste raam met dubbele beglazing voor u selecteren.

Maar tint- of spiegelfilm kan worden gelijmd na het kopen van ramen. Het is relatief goedkoop, maar niet zo duurzaam. Sommige fabrikanten geven een garantie van 5-7 jaar, op voorwaarde dat de film volgens de technologie wordt verlijmd. Het is moeilijk om dit thuis te doen zonder speciaal gereedschap.

 

 

Ramen leverancier oost-vlaanderen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/