Een douchestoel bestellen, of toch een douchekruk? Dit zijn de voor- en nadelen

Bij Zorgthuiswinkel.nl kunt u niet alleen een douchestoel bestellen, u koopt er ook een douchekruk en verschillende accessoires die uw wasbeurt gemakkelijker en veiliger maken. Aan welke accessoires kunt u dan denken? Beugels die aan de wand bevestigd kunnen worden, badmatten met een anti-slipeffect aan de onderkant of praktische opstapjes om makkelijker in het bad of de douche te stappen. Qua zitjes zijn er dus verschillende opties, maar wat is nou eigenlijk de beste keuze voor u? Ontdek de voor- en nadelen van een douchekruk of douchestoel bestellen.

De voor- en nadelen van een douchestoel bestellen

De juiste douchestoel- of kruk kan u een heleboel ellende besparen, en is een aankoop om uw badkamer veiliger te maken. Maar wanneer is een douchekruk nou geschikt voor u, en wanneer kunt u beter een douchestoel bestellen? Een douchestoel is vaak wat duurder dan een simpel krukje, en is daarom geschikt voor wie de stoel een lange periode nodig denkt te hebben, bijvoorbeeld bij ouderdom of een chronische blessure. Hoewel een stoel dus meer kost dan een kruk, is deze vaak voorzien van veel extra gemakken. Zo heeft een stoel vaak een (verstelbare) rugleuning, kunnen voetsteunen worden toegevoegd en aangepast en kunnen ook leuningen voor extra ondersteuning zorgen. Wel neemt een stoel vaak meer ruimte in beslag dan een kruk.

De voor- en nadelen van een douchekruk

Een douchekruk is, zoals u hierboven leest, vaak een goedkopere optie dan een volledige stoel, wat de kruk geschikt maakt voor mensen die deze maar tijdelijk nodig hebben. Bijvoorbeeld wanneer u herstellende bent van een operatie en slechts tijdelijk niet zelfstandig kunt staan. Een kleinere prijs betekent echter ook minder extra’s: zo heeft een douchekruk vaak geen rugleuning en arm- of voetsteunen, wat net iets minder steun geeft. Daarentegen kan een kruk vaak wel weer in hoogte versteld worden en neemt hij maar weinig plek in de badkamer in beslag. Wat voor u de beste optie is, is dus volledig afhankelijk van de situatie.