Christianne s fotoweb
Image default
Particuliere dienstverlening

Welke letselschade bedragen kunt u verwachten?

Een schadevergoeding eisen na een persoonlijk letsel kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn. Maar wij zijn er om u te helpen uw weg te vinden in het claimproces en de schadevergoeding te krijgen die u verdient. Deze gids voor letselschade behandelt een aantal van de meest gestelde vragen die een letselschadebureau hoort. Ook leest u meer over welke letselschade bedragen u kunt verwachten. 

Wat is letselschade?

“Letselschade” is de juridische term voor een verwonding of ziekte die is veroorzaakt door nalatigheid van iemand anders. In deze omstandigheden kan het mogelijk zijn om een schadevergoeding te eisen van degenen die verantwoordelijk zijn.

Letselschade kan worden veroorzaakt in een reeks situaties, waaronder:

  • Medische nalatigheid

  • Verkeersongevallen

  • Ongevallen op de werkplek

  • Op vakantie of in het buitenland

  • Blootstelling aan schadelijke stoffen op het werk, zoals asbest

  • Strafrechtelijk letsel

  • Mishandeling

  • Militaire ongevallen

  • Producten met gebreken

De procedure bij letselschadeclaims

Letselschadeclaims volgen in grote lijnen dezelfde vijf stappen:

Gratis eerste consult

De details van uw zaak worden besproken en de beste manier om uw claim te behandelen. Dit eerste gesprek is gratis en vertrouwelijk.

Bepalen van de verantwoordelijkheid

Vervolgens wordt nagegaan wie verantwoordelijk was voor uw verwondingen of ziekte. Als dit niet duidelijk is, hebben we een ervaren team van onderzoekers om u te helpen. Zodra we weten wie verantwoordelijk is, zullen we contact met hen opnemen om te zien of zij de verantwoordelijkheid accepteren.

Inzicht in uw behoeften

We kijken naar de precieze aard en impact van uw letsel, en maken daarbij zo nodig gebruik van medische deskundigen. Op basis hiervan berekenen we het bedrag van de schadevergoeding dat u volgens ons nodig zult hebben.

Revalidatie

Bij ernstige letselschadeclaims proberen we een “tussentijdse” schadevergoeding veilig te stellen – dit is een schadevergoeding die wordt uitbetaald voordat u de uiteindelijke schadevergoeding ontvangt, om eventuele onmiddellijke behoeften te dekken. We hebben ook een gespecialiseerd team om u te helpen toegang te krijgen tot de allerbeste revalidatie en ondersteuning.

Eindafrekening van de schadevergoeding

De meeste claims die wij behandelen worden buiten de rechtbank om afgehandeld. Soms echter accepteert de verantwoordelijke partij de schuld niet of gaat zij niet akkoord met het bedrag van de schadevergoeding dat wij nodig achten. In deze gevallen starten wij een gerechtelijke procedure. Als uw claim voor de rechtbank moet worden behandeld, zal een letselschadebureau u bij elke stap helpen en u vertellen wat er gaat gebeuren, zodat u zich zo comfortabel mogelijk voelt. Neem altijd contact op met een professional.

https://letselschadebureau.nl/