Christianne s fotoweb
Marketing

Zelf een auto wrap aanbrengen of uitbesteden?

Een auto wrap is een stuk goedkoper dan het lakken van je auto. Daarnaast heb je met een auto wrap veel meer keuze in kleurcombinaties en patronen. Je kunt ook je auto bestickeren wanneer je een zakelijk motief hebt. De vraag die in dit artikel beantwoord wordt: kun je een auto wrap zelf aanbrengen of is het verstandig om dit te laten doen?

Auto wrap bestellen en zelf aanbrengen

Voordat je de auto kunt gaan wrappen moet je natuurlijk eerst de juiste folie in huis halen. Hiervoor benader je een reclame bedrijf en bespreek je welke drukmotieven je op het folie wilt. Een professional moet dit voor je doen want je hebt er gespecialiseerde apparatuur voor nodig. Pas daarna kun je de auto wrap aan gaan brengen.

Het aanbrengen van de folie

Bij het aanbrengen van een auto bestickering of auto wrap kun je zelf doen maar onthoud dat het een secuur klusje is waarbij je nauwgezet moet werken. Om een auto wrap goed aan te brengen is het aan te raden om met minstens twee personen te werken. Let ook op de omgevingstemperatuur. Om de folie goed te laten plakken is het belangrijk dat deze niet te hoog en niet te laag is. Het liefst is deze niet hoger dan 20 graden Celsius.

Wanneer uitbesteden aan een reclame bedrijf?

Wanneer is het dan beter om het wrappen van je auto uit te besteden aan een reclame bedrijf? Allereerst ligt dat aan je eigen handigheid en geduld. Een auto wrap of bestickering die haastig wordt aangebracht ziet er slordig uit, kan loslaten of je auto juist beschadigen. Kijk daarnaast ook naar de tijd die het je kost om een auto te wrappen. Het beste kun je eerst een gratis gesprek aanvragen bij een lokaal reclamebureau in Zeeland om je wensen te bespreken en om meer informatie in te winnen. Daarna bepaal je altijd nog zelf of je het zelf gaat doen of aan een professional overlaat.