Christianne s fotoweb
Gezondheid

Tips om faalangst te overwinnen

Tijdens het rijexamen heb jij de grootste moeite om je gedachten bij het verkeer te houden, presentaties geven is jouw grootste angst en afspraken maken gaat niet zonder overmatig gepieker vooraf. Faalangst houdt velen tegen om over te gaan tot actie en het verkleint je wereld wanneer je niet goed weet hoe je ermee om moet gaan. Piekerpoli geeft jou daarom de volgende tips om om te leren gaan met jouw angst om te falen.

Om te beginnen is het erg belangrijk om te praten over jouw angst en de schaamte die daaraan verbonden is. De psychologen leiden, psychologen Amersfoort of andere psychologen van de Piekerpoli kunnen je hierin de helpende hand bieden, zodat jij jouw faalangst stap voor stap leert te overwinnen. Het gevolg hiervan is dat je leert dingen te dóen in plaats van je er suf over te piekeren. Een essentieel aspect hiervan is dat je constant de controle weet te behouden, omdat dit jouw angst om te falen kan verkleinen. Zolang je focust op alles waar je wél de controle over hebt, zal je zien dat je sneller durft aan te pakken en door te pakken. Een volgende tip van de Piekerpoli is dat het je kan helpen om te bedenken wat het ergste scenario is als gevolg van jouw acties. Door de consequenties te relativeren, nemen jouw angsten af en kan blijken dat je je helemaal niet zo’n zorgen hoeft te maken.

Faalangst kan ervoor zorgen dat jij overmatig gaat piekeren, wat zelfs kan leiden tot chronisch piekergedrag. Echter, er bestaan gelukkig veel oplossingen en mogelijkheden om jouw faalangst te overwinnen. Piekerpoli helpt je graag in dit proces en weet precies hoe jij begeleid kan worden om het effect van jouw angsten te beperken. Aarzel dus niet en plan een afspraak bij ons in!

https://piekerpoli.nl/