Christianne s fotoweb
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over payroll

Laten we bij het begin beginnen: wat is payroll? Payroll betekent letterlijk loonlijst en het houdt in dat je je personeelszaken uitbesteed aan een payrollorganisatie. Je werknemers komen onder contract te staan bij deze organisatie en de organisatie zorgt er vervolgens voor dat je personeelszaken goed geregeld worden. Benieuwd wat payrolling voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees dan vooral verder!

 

Wat doet een payrollorganisatie?

Een payrollorganisatie zorgt voor je personeelszaken. Ze zorgen ervoor dat de salarissen op tijd en correct uitbetaald worden, dat premies en belastingen betaald worden en dat ziek- en betermeldingen correct verwerkt worden. Kortom; de payrollorganisatie zorgt ervoor dat je administratie goed geregeld is. Dit levert jou weer extra tijd op. De tijd die je in anders in je personeelszaken zou steken, kun je nu gebruiken voor je werk in het bedrijf. Zeker voor snelgroeiende ondernemingen is dit een goede uitkomst. Hier komen namelijk vaak te snel, te veel gegevens bij om het systeem bij te kunnen houden. 

 

Is payrolling iets voor mijn bedrijf?

Voor elk bedrijf kan het uitbesteden van personeelszaken verstandig zijn. Het ligt er vooral aan hoeveel personeel je hebt en hoe snel je bedrijf groeit. Wanneer je een HR-medewerker in dienst hebt die de personeelszaken al voor je regelt, hoef je de personeelszaken waarschijnlijk niet uit te besteden. Wanneer je een start-up of scale-up bent, in korte tijd veel personeel hebt aangenomen en de personeelszaken nog zelf doet, is payrolling wellicht wél verstandig. 

 

Welke payrollorganisaties zijn er?

Wanneer je zoekt op “payroll” kom je verschillende organisaties tegen die je kunnen helpen bij je personeelszaken. Meestal kun je op de website van deze organisaties zien wat ze voor je kunnen betekenen en welke werkzaamheden ze verrichten. Het is verstandig om goed te bekijken wat de voorwaarden zijn voordat je een keuze maakt.

 

Payroll Select

Een van die payrollorganisaties is Payroll Select. Ook op deze website staat uitgebreid beschreven wat Payroll Select voor jouw bedrijf kan betekenen. Zo kan je via de site het payrolltarief voor jouw bedrijf aanvragen en is er diverse informatie te vinden over het samenwerken met payrollorganisaties. 

 

 

https://www.payrollselect.nl/