Christianne s fotoweb
Image default
Aanbiedingen

Nieuw matras 180×200 versus topper 180×200

Nieuw matras 180×200 versus topper 180×200

Je zou een nieuw matras 180×200 moeten kopen als de matras 180×200 oud, uitgezakt of gewoon in het algemeen oncomfortabel is om op te slapen. Een topper 180×200 koop je als je vindt dat je matras te stevig of te zacht is, als je de levensduur van je matras wilt verlengen of als jij je matras wilt beschermen tegen morsen en allergenen.

Als je matras oud is, is dat het eerste teken dat je misschien een nieuw matras 180×200 moet kopen. Onderzoek heeft uitgewezen dat matrassen ongeveer acht jaar meegaan, maar dit varieert per fabrikant, matrastype, of je alleen of met een partner slaapt, en hoe je slaapt. Als je groter bent, zal je matras waarschijnlijk sneller verslijten. Matrassen zijn niet ontworpen om eeuwig mee te gaan, en door overmatige slijtage zullen ze sneller verouderen. Zelfs de meest hoogwaardige matras zal uiteindelijk aan vervanging toe zijn.

Je moet ook een nieuw matras 180×200 kopen als de matras begint door te zakken of als het niet de juiste ondersteuning en uitlijning biedt. Als er een deuk in de matras zit in de vorm van je lichaam, is dat een teken dat je matras overmatig versleten is en begint door te zakken. Doorgezakte matrassen kunnen de slaap verstoren en pijn veroorzaken. Ook als je matras geen goede ondersteuning en uitlijning biedt, zal je niet optimaal slapen. Voor rug- of buikslapers moet de natuurlijke S-curve van je wervelkolom duidelijk zichtbaar zijn wanneer je op je matras ligt. Als deze is afgeplat of overdreven, is je wervelkolom niet goed uitgelijnd. Als je elke dag stijf en pijnlijk wakker wordt, kan je matras een deel van het probleem zijn en moet je overwegen hem te vervangen.

Er zijn echter situaties waarin je beter een matras topper 180×200 kunt kopen dan een nieuwe matras. Bijvoorbeeld, misschien heb je een stevig matras gekocht in de hoop dat het beter zou zijn om op je buik te slapen, maar het blijkt dat dit niveau van stevigheid niet voor je werkt. In deze situatie moet u een schuimrubberen matras topper kopen; zolang de matras geen andere problemen heeft die u hinderen, kan een matras topper 180×200 je extra demping en comfort bieden en je helpen voorkomen dat je geld uitgeeft aan een nieuwe matras.

Als jij je bed koeler wilt maken, kan je beter een ademende matras topper kopen die u helpt bij het slapen, dan een nieuwe matras kopen. Je lichaamstemperatuur moet iets kunnen afkoelen om van de meer herstellende stadia van de slaap te kunnen genieten, wat moeilijk kan zijn als je matras niet ademt. Ademende, verkoelende matrastoppers zijn misschien wat prijzig, maar ze zijn veel budgetvriendelijker dan een nieuw matras.

Helpt een matrastopper bij rugpijn?

Veel mensen hebben rugpijn. Misschien heb je iets om je rug te ondersteunen op het werk of als je zit, maar misschien heb je ook steun nodig als je slaapt. Een goed matras kan echter maar weinig doen zonder een goede matras topper 190×200 om je rug te ondersteunen. Een matras topper 180×200 kan helpen bij rugpijn omdat hij drukpunten verlicht en rug- en zijsteun biedt. 
Bij rugpijn gaat het om drukverlaging, en een goede matrasbeschermer verlicht de drukpunten uitstekend. Matrastoppers van 2 cm dik werken goed, maar als je bereid bent wat extra uit te geven, is een model van 3 cm nog beter. Een matras topper 180×200 kan weer leven brengen in je bestaande matras zonder dat je extra geld hoeft te investeren in een heel nieuw matras, en het kan tegelijkertijd helpen bij rugpijn.

Hoe kan een matrastopper helpen bij nekpijn?

Een matrastopper kan helpen bij nekpijn omdat hij extra steun kan bieden aan de nek, wervelkolom en bovenrug. Bij nekpijn kan een meerlaagse matrastopper de beste oplossing zijn.Veel matrastoppers bestaan uit twee kernlagen: een bovenlaag met drukverlagend schuim dat is doordrenkt met gel om de temperatuur te helpen reguleren, en een onderlaag die een 2-cm ondersteunende laag is. Bij dit soort matrastoppers zijn er zones die meer gewatteerd zijn en een zachter gevoel geven in het gebied rond uw nek, schouders en voeten. Het midden van de topper heeft grotere zones voor extra drukverlichting in het nekgebied, wat veel kan helpen bij het verlichten van nekpijn. 

matras 180x200