Christianne s fotoweb
Image default
Aanbiedingen

Een PVC vloer leggen in 5 stappen

Een PVC vloer van Bebo Parket is een betaalbaar, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden type vloer dat perfect is voor doe-het-zelvers. Hij is ook zeer veelzijdig, waardoor hij ideaal is voor gebruik in elke kamer van je huis. Het leggen van een PVC vloer is niet zo moeilijk als je misschien denkt; je hebt alleen wat basisgereedschap en benodigdheden nodig en je kunt de klus met relatief gemak zelf klaren. Laten we eens kijken hoe je in vijf eenvoudige stappen een PVC vloer kunt leggen. 

Stap 1: De vloer voorbereiden 

Voordat je begint met het leggen van de PVC vloer is het belangrijk om de ruimte voor te bereiden door alle meubels, vloerkleden of andere voorwerpen op te ruimen. Inspecteer vervolgens het oppervlak van de ondervloer en vul eventuele scheuren of gaten op met houtvuller of betonplamuur. Laat het vulmiddel volledig drogen voordat je verder gaat met stap twee. 

Stap 2: Meten en snijden 

Zodra je ondervloer is voorbereid, meet en snij je de stukken PVC-tegel die rond deuropeningen, muren, kasten en andere voorzieningen passen. Om nauwkeurig te snijden gebruik je een liniaal en een mes, zodat elk stuk goed in elkaar past zonder openingen.  

Stap 3: De tegels leggen  

Als alle stukken goed gesneden zijn, is het tijd om ze op de ondervloer te leggen, te beginnen bij een hoek van de kamer. Druk bij het leggen elke tegel stevig tegen de aangrenzende tegels aan, zodat ze tijdens het drogen bij elkaar blijven. Gebruik zo nodig afstandhouders om de ruimte tussen de tegels gelijkmatig te houden.  

Stap 4: Voegen   

Als alle tegels gelegd zijn, kun je ze voegen met een troffel of een rubberen drijver, afhankelijk van het soort voegmiddel dat je voor je specifieke project hebt gekocht. Als je klaar bent, moet je het overtollige voegmiddel opruimen voordat het op de tegels droogt, want dat kan na verloop van tijd verkleuring veroorzaken. 

Stap 5: Afwerking 

De laatste stap is optioneel maar zeer aan te bevelen: breng kit aan over de hele vloer voor extra bescherming tegen waterschade of vlekken. Zet na het drogen weer meubels in de kamer (of wat er in stap één is verwijderd) en bewonder je nieuwe PVC vloer!  

 

https://www.beboparket.nl/