Christianne s fotoweb
Image default
Aanbiedingen

Word creatief in de keuken met bakvormen!

Bakvormen zijn een essentieel hulpmiddel voor elke bakker die mooie vormen en ontwerpen wil maken die zijn familie en vrienden zullen verbazen. Met een verscheidenheid aan vormen en maten kunnen bakvormen worden gebruikt om taarten, cupcakes, koekjes, broden en nog veel meer te maken! In deze blogpost geven we enkele tips voor het gebruik van bakvormen, zodat je creatief aan de slag kunt in de keuken! 

Soorten bakvormen 

Bakvormen zijn er in allerlei soorten en maten. Van traditionele ronde cakevormen tot speciale vormen zoals bloemvormige of hartvormige pannen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn ook siliconen en metalen bakvormen beschikbaar voor uiteenlopende toepassingen. Silicone is geweldig voor het maken van niet-kleverige desserts zoals brownies en fudge repen, terwijl metalen perfect zijn voor het maken van dichte taarten en broden.

Bakvormen gebruiken 

Het gebruik van bakvormen is eenvoudig; bereid gewoon je beslag of deeg zoals je dat normaal ook zou doen en giet het dan in de vorm van je keuze. Als je siliconenvormen gebruikt, geef ze dan een licht laagje olie voordat je het beslag erin giet – dit zorgt ervoor dat je eten gemakkelijk uit de vorm komt zonder te plakken. Voor metalen vormen moet je ze om soortgelijke redenen eerst invetten met boter of olie. Zodra je beslag in de vorm is gegoten is het tijd om te bakken volgens de instructies van het recept tot ze goudbruin zijn!  

Bakvormen schoonmaken 

Nadat je klaar bent met bakken met je vorm is het belangrijk om ze goed schoon te maken, zodat ze zo lang mogelijk meegaan. De meeste siliconen of metalen vormen kun je gemakkelijk met de hand schoonmaken met warm water en afwasmiddel. Je kunt ze misschien eerst laten weken als er resten op vastzitten, voordat je ze licht schrobt met een spons of doek. Glazen mallen mogen niet in water worden ondergedompeld, maar kunnen toch worden schoongemaakt door ze af te vegen met warm zeepwater nadat ze volledig zijn afgekoeld.                                                      

Bakvormen openen een wereld van mogelijkheden als het gaat om het maken van mooie vormen en ontwerpen in je baksels! Met zoveel beschikbare soorten kun je creatief aan de slag in de keuken, ongeacht het soort dessert dat je maakt – van taarten en cupcakes tot koekjes en broden! Vergeet niet dat het belangrijk is je bakvormen na elk gebruik goed schoon te maken, zodat ze hun vorm behouden en zo lang mogelijk meegaan. Dus ga je gang – word vandaag nog creatief in de keuken met bakvormen!

 

https://www.bouwhuis.com