Christianne s fotoweb
Image default
Verbouwen

Verhuizen van A tot Z uitgelegd

Je gaat verhuizen en nu ben je op zoek naar meer informatie over hoe je dit het beste kunt regelen. Er komt veel kijken bij een verhuizing. Je moet van alles regelen, zelfs buiten het verhuizen van je inboedel om. Grofweg kun je iedere verhuizing opdelen in drie fases: de voorbereiding, de verhuizing zelf en wat je na de verhuizing nog moet regelen.

Fase 1: De voorbereiding

De voorbereiding begint met een goede schoonmaak- en opruimbeurt. Een verhuizing is het perfecte moment om oude spullen die je niet meer gebruikt weg te gooien of te geven. Dat scheelt een hoop inpakwerk en je nieuwe huis ziet er straks netjes en opgeruimd uit. Daarna kun je spullen gaan inpakken. Zorg ervoor dat je de dozen goed labelt zodat je bij aankomst in je nieuwe woning meteen weet waar je spullen moeten komen. Ook wanneer je spullen in de opslag in Roosendaal of een opslag in Etten-Leur wilt zetten is labelen belangrijk. Zo kun je de spullen die als eerste nodig hebt als laatste in de opslag zetten.

Fase 2: Moving day!

Wanneer de grote dag aanbreekt heb je een verhuiswagen nodig en moet je de inboedel gaan inladen. Grote meubels zijn gedemonteerd en de bevestigingsmaterialen verwijderd zodat ze geen krassen kunnen veroorzaken. Noppenfolie is je grootste vriend bij het beschermen van je spullen tegen verhuisschade. De luchtbellen in het folie creëren een extra laag die de impact van stoten en schuren drastisch vermindert. Verhuisbedrijven kunnen je helpen door bijvoorbeeld een grote vrachtwagen of een verhuislift in te zetten.

Fase 3: Na de verhuizing

Wil je na je verhuizing ook nog verbouwen, schilderen of klussen? Zet dan je spullen tijdelijk in de opslag in de buurt van Etten-Leur. Wanneer je elders in de regio gaat wonen, bijvoorbeeld in Bergen op Zoom, is het handig om een opslaglocatie te zoeken die in de omgeving ligt en waar je makkelijk kunt komen. Een opslag in Roosendaal bijvoorbeeld, die langs de snelweg ligt.

Gerelateerde artikelen

Meerdere keuzes voor een gietvloer in uw badkamer

Bestel kant-en-klare drainage mortel bij deze specialist

Dit bouwbedrijf uit Zeeland pakt elke klus met beide handen aan