Christianne s fotoweb
Image default
Verbouwen

Wat kan een BIM specialist voor u betekenen?

BIM, de afkorting voor Building Information Model, is tegenwoordig niet meer uit de bouw weg te denken. Dit geldt voor aannemers en architecten, maar net zo goed voor particulieren. BIM is het met een computerprogramma modelleren van een virtueel gebouw. In het model is alle informatie uit alle bronnen opgenomen. BIM-software gebruikt u niet zomaar; hier is een gedegen opleiding voor nodig. Ingenieursbureau List uit Zaandam is BIM specialist en kan u hierbij van dienst zijn. Of u nu aannemer, architect, projectontwikkelaar of particulier afnemer bent.

Een koppeling van geometrie en informatie

Een ervaren BIM specialist van dit bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen, berekenen, tekenen en beheren van het bouwproject met behulp van de betreffende BIM-software. Overigens kent BIM verschillende ‘vertalingen’: Building Information Model, Bouwwerk Informatie Management en Bouwwerk Informatie Modeling. Respectievelijk staan hierbij het virtuele gebouw, de informatie en het samenwerkingsproces centraal. Welke specifieke vertaling er ook wordt gebruikt, het gaat bij BIM om de koppeling van geometrie en informatie.

Digitale 3D-ontwerpen met alle benodigde informatie

Een BIM specialist is in tal van werkvelden, waaronder industriebouw en renovatieprojecten, van toegevoegde waarde. Ingenieursbureau List kan virtueel voor u bouwen, zodat u gedurende en na het proces de beschikking heeft over digitale 3D-ontwerpen waarin alle benodigde informatie is opgeslagen. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, hebben hierover beschikking. Dit maakt de kans op fouten en dus extra kostenposten aanzienlijk kleiner.

Een ervaren BIM specialist voor de meest uiteenlopende bouwprojecten

Het in Zaandam gevestigde ingenieursbureau kent een ruim en alsmaar groeiend klantenbestand. De grootte van de opdrachten die het bedrijf aanneemt, loopt sterk uiteen: van woningen tot compleet nieuwe fabriekspanden. Behalve bij de calculaties van de constructies kan het ingenieursbureau u ook van dienst zijn met bouwkundige adviezen en ondersteuning. De medewerkers beschikken over ruime kennis en hebben elk hun eigen specialisatie.

https://www.bureaulist.nl/