Christianne s fotoweb
Dienstverlening

Waarom Zou Jij Een Psychiater Moeten Bezoeken?

Psychiaters kunnen gedefinieerd worden als medische dokters die erg gespecialiseerde training hebben doorlopen en veel weten over de mentale gezondheid. Daarom heeft die persoon in plaats van een gewone arts, extra opleidingen gevolgd om inzicht in de mentale gezondheid en welzijn te krijgen. Hieronder zijn enkele factoren die je die erg moeilijke stap om zo snel mogelijk een psychiater te bezoeken laten maken. Je moet vooral rekening houden met deze factoren om een goede beslissing te maken terwijl je je psychiater kiest aangezien dit een erg belangrijke beslissing is op vlak van je mentale gezondheid. Je zal veel beter moeten doen op het vlak van het bezoeken van een psychiater. 

Factoren die jouw bezoek aan de psychiater bepalen 

• Elke keer dat je het gevoel hebt dat je meer dan één psychiatrische medische behandeling nodig hebt.

• In het geval dat je meer dan één bepaalde diagnose krijgt.

• Als je het gevoel hebt dat je niet vooruitgaat bij je huidige therapeut.

• In geval dat je huidige antidepressiva niet werken.

• Complexe en uitdagende bijwerkingen ervaren.

• Als je het gevoel hebt dat je jouw psychiatrische geneesmiddel moet veranderen.

• Als je niet akkoord gaat met de behandeling van je huidige dokter.

Dit betekent niet dat er iets fout is met je huidige therapeut. Het betekent gewoon dat die niet gespecialiseerd is in medische gezondheid en welzijn. Dit komt vaak voor omdat een echte psychiater elke dag mensen in erg slechte medische gezondheid en depressie ziet, terwijl een algemene en gewone dokter een normaal fysiek onderzoek uitvoert zonder na te gaan hoe het met de psychiatrische gezondheid gaat. Dat zal je niet helpen als je een bipolaire stoornis hebt. Dat is één van de belangrijke dingen om te weten.

 Ervaring van psychiaters

De ervaring van een psychiater is het belangrijkste. Dit komt omdat een onervaren psychiater rare of basisfouten kan maken en dit invloed heeft op jouw behandeling op lange termijn. Je moet begrijpen dat je mentale gezondheid erg complex kan zijn en dat het veel kennis en begrip vraagt. Dit begrip kan er enkel komen als je dagelijks met psychiatrische patiënten bezig bent. Anders is het extreem moeilijk om te doen.

Bezoek de website van praktijk voor psychotherapie

https://www.depsycholoog.nl/Gouda/