Christianne s fotoweb
Dienstverlening

Een houten vloer egaliseren

Het egaliseren van een vloer wil zeggen dat een vloer glad wordt gemaakt. Het grote voordeel van een gladde vloer is dat het vlak is en dat er dus andere vloeren op gelegd kunnen worden zonder dat deze oneffenheden laat zien of beschadigd raakt. In deze blog wordt ingegaan op een houten vloer egaliseren. Dit wordt vooral gedaan bij houten vloeren waar vloerbedekking op gaat komen.

 

Waarom een houten vloer egaliseren?

Als je een houten vloer hebt en je wilt graag vloerbedekking, is het verstandig om eerst de vloer te egaliseren. Als je dit namelijk niet doet, heb je kans op oneffenheden in de vloerbedekking en dit is natuurlijk zonde. Door de houten vloer eerst mooi glad te maken, kun je onbezorgd de vloerbedekking erop leggen.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zal eerst een bedrijf langs komen om de staat van de houten vloer te bekijken. Hierdoor weet het bedrijf precies wat er gedaan moet worden om de vloer te egaliseren.

Als eerste worden gaten en scheuren gevuld met snel cement. Daarna wordt de vloer geschuurd met een speciale schuurmachine. Vervolgens wordt een primer aangebracht, dit zorgt ervoor dat de egaline zich uitstekend hecht aan de ondervloer. Als laatste wordt de egaline aangebracht, zodat de verdere afwerking van de vloer gedaan kan worden. In het geval van een houten vloer is dit dus de vloerbedekking erop leggen. Het resultaat is een mooie, vlakke vloerbedekking zonder oneffenheden!

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-houtenvloer/