Christianne s fotoweb
Banen en opleidingen

Wat een IT-recruiter moet weten bij het selecteren van IOS-programmeurs

Ontwikkelaars van mobiele apps zijn moeilijk te vinden, vooral als u een iOS-app probeert te bouwen. Dit kan een ontmoedigende taak zijn. De vaardigheden van een mobiele ontwikkelaar voor iOS-ontwikkelaars zijn niet dezelfde als die van een gewone Java-ontwikkelaar.

Dit vormt een probleem voor de meeste IT-recruiters. De meesten van hen hebben niet de ervaring om echt te vertellen of een bepaalde kandidaat een goede match is of niet. Ik bedoel, je wilt absoluut niet eindigen met een grote steekproef van irrelevante kandidaten die je moet interviewen. Dit leidt tot urenlange technische interviews waar uw IT-team simpelweg geen tijd voor heeft.

Wat moet je weten om je iOS-ontwikkelaarsvaardigheden te testen?

We hebben alle informatie voorbereid die u nodig heeft om de vaardigheden van IOS-programmeurs effectief te testen. Aan het einde van het artikel leert u het technische gedeelte te begrijpen, kunt u de juiste vragen stellen, het jargon begrijpen en het cv van een IT-specialist ontcijferen. Het belangrijkste is dat u leert welke tests u kunt gebruiken om kandidaten te selecteren, zodat alleen de besten worden uitgenodigd voor uw sollicitatiegesprek. Maar daarvoor is het belangrijk om de basis te leren.

Wat is ios?

iOS is het besturingssysteem dat Apple heeft ontworpen om zijn alomtegenwoordige iPhone van stroom te voorzien. Apple heeft het besturingssysteem niet alleen op de telefoonmarkt gebruikt, maar ook op een aantal andere apparaten, waaronder de iPad, Apple Watch en Apple TV. Dus als je een iOS-ontwikkelaar inhuurt, schrijven deze dan code voor iOS? Op die manier zeker niet.

Als je het hebt over een iOS-ontwikkelaar, heb je het eigenlijk over een ontwikkelaar die een of beide eigen iOS-talen gebruikt. Sinds 2008 heeft Apple zijn eigen gepatenteerde Objective-C-programmeertaal uitgebracht voor gebruik op iOS. Swift kwam vier jaar geleden bij hem. Hoewel dit de enige twee talen zijn die beschikbaar zijn voor iOS, kunt u deze talen ook gebruiken om software voor macOS te ontwikkelen. Maar zelfs als ze op beide besturingssystemen kunnen worden gebruikt, verschillen ze op een aantal belangrijke punten enigszins.

Objective-C is reflexief, klasse-gebaseerd, objectgeoriënteerd.

Swift is multi-paradigma, protocolgeoriënteerd, objectgeoriënteerd, functioneel, imperatief en blokgestructureerd.

Swift leende zijn algemene taalideeën zwaar van Objective-C, samen met JavaScript, Ruby en Python. Het is ook veel handiger dan Objective-C, vooral omdat het type veilig is. Dit betekent dat het gemakkelijker is om iOS-programmering te leren en de beveiliging en stabiliteit van apps te verbeteren.

U zult merken dat, hoewel er een aantal legacysystemen zijn die Objective-C gebruiken, Swift grotendeels de favoriete programmeertaal voor iOS is geworden. De leercurve van het schrijven van foutloze code is bij Swift iets steiler dan bij Objective-C. Zodra ontwikkelaars Swift echter onder de knie hebben, wordt het schrijven van veilige, foutloze code eenvoudiger dan met Objective-C. Swift gebruikt dezelfde runtime en SDK als Objective-C. Dit betekent dat het volledig achterwaarts compatibel is met de volledige iOS-technologiestack en met nieuwe Swift-only-tools.

Wat belangrijk is voor een recruiter om te weten over iOS

De iOS-omgeving verandert regelmatig. Gewoonlijk is er eenmaal per jaar een grote update die informeert over de gebruikte talen en de richting van ontwikkeling. Ze worden meestal aangekondigd op WWDC of Worldwide Developers Conference. Dit is het grootste iOS-ontwikkelaarsevenement ter wereld en alle nieuwe iOS-technologieën werden aangekondigd in een keynote-toespraak. Elke recruiter die op zoek is naar een programmeurprofiel, moet rekening houden met wat er op deze conferentie wordt geleerd om op de hoogte te blijven van de nieuwste iOS-technologieën.

De twee belangrijkste bibliotheken die alle iOS-ontwikkelaars zouden moeten kennen, zijn UIKit en Foundation. Hij kan simpelweg geen applicaties maken zonder hen, dus hij kan deze tools zeker gebruiken. Naast de tools die door Apple worden ondersteund, zijn er een groot aantal open source bibliotheken en frameworks die IOS-programmeurs kunnen gebruiken om hun software te bouwen.

Hoe iOS-ontwikkelaarsvaardigheden testen tijdens de selectiefase

Het meest waardevolle dat een cv van een programmeur je kan vertellen, zijn de soorten projecten waar de kandidaat bij betrokken is. Dit kunnen belangrijke functies zijn, zoals Bluetooth, lokale databases en locatieservices. Het zou duidelijk een groot pluspunt zijn als ze de app helemaal opnieuw zouden ontwikkelen. Elke app kan worden getest door naar de iOS App Store te gaan.

Het bouwen van apps is niet de enige lonende ervaring waarnaar moet worden gezocht in het cv van een kandidaat. Leuk om ervaring te zien met andere talen, vooral C ++. En ook dat de kandidaat heeft gewerkt met een specifiek platform, zoals Apple Watch of Apple TV. Vanwege de aard van het platform kunt u kennis zien van unit testing en het App Store-indieningsproces, evenals ervaring met het opzetten van continue integratie.

Hoewel het gemakkelijk is om een ​​cv te scannen, kan het vocabulaire dat een recruiter nodig heeft om erachter te komen wat er op een cv van een iOS-ontwikkelaar staat, soms verwarrend zijn.

Helaas voldoen de meeste online tests niet aan deze vereisten. Algoritmetests kunnen u vertellen of een kandidaat weet hoe hij code moet schrijven, maar ze kunnen u niet vertellen hoe goed de kandidaat de omgeving, de genomen beslissingen en de gebruikte bedrijfslogica kent. In wezen recreëren ze niet de iOS-ontwikkelaarsvaardigheden die ze verdienen. Ze vertegenwoordigen ook een nogal onnatuurlijke manier om code te schrijven. Als gevolg hiervan vervreemden ze veel programmeurs die niet denken dat ze hun vaardigheden op deze manier nauwkeurig kunnen weergeven. Deze IT-professionals lopen het risico uit uw wervingstrechter te vallen.

global recruitment

https://www.globalrecruitment.info/