Christianne s fotoweb
Financieel

De opkomst van bitcoins als virtuele valuta

Bitcoins zijn een nieuw type digitale valuta die gebruik maakt van peer-to-peer-technologie om te functioneren. Het verschilt van conventionele valuta in die zin dat het niet als conventioneel geld kan worden afgedrukt en niet wordt beheerd door een centraal lichaam. Bitcoins worden op dezelfde manier gedolven als conventionele munten. In tegenstelling tot hen worden bitcoins echter niet uitgegeven in fracties, maar in hele getallen. Er zijn in totaal 21 verschillende soorten bitcoins die kunnen worden uitgewisseld voor dollars van de Verenigde Staten met behulp van een online verkoper. Bitcoins worden verhandeld voor winst op internet en bij online gebruikers.

 

Bitcoins worden steeds populairder bij zowel bedrijven als individuen. Ze worden beschouwd als een veilige investering vanwege hun toegenomen vraag en lange termijn stabiliteit. Bitcoins worden verhandeld en gekocht op het internet met behulp van software die de overdracht van virtuele valuta bijhoudt. Er is geen fysiek geld betrokken; Hierdoor is er geen behoefte aan een derde partij. Een extra voordeel is dat transacties op elk moment door de software kunnen worden gecontroleerd.

 

Bitcoins zijn moeilijk te vervalsen vanwege hun ingewikkelde codering.

Dit maakt ze een goede keuze voor diegenen die oplichting willen vermijden. Het proces van het verwerven en overbrengen is niet vatbaar voor fraude. Hoewel niet door de meeste landen worden erkend, worden bitcoins niet formeel erkend als wettelijk teder in de VS. Dit betekent dat je ze juridisch kunt kopen en verkopen, hoewel ze zich zullen converteren naar Amerikaanse dollars zodra ze worden gekocht.

 

Sommige economen hebben beweerd dat bitcoins een vervanging voor papiergeld kunnen zijn, omdat het enkele kenmerken heeft van een virtuele valuta, inclusief aanbod en aanbod. Omdat bitcoins worden gegenereerd door een wiskundig algoritme, neemt hun waarde toe elke keer dat het algoritme wordt uitgevoerd. Ze worden meer geaccepteerd dan traditionele geldvormen, zoals Amerikaanse dollars. In sommige delen van de wereld, vooral op plaatsen waar lokale valuta’s zwak zijn, zijn bitcoins eigenlijk de enige wettelijke valuta die mensen gewoonlijk gebruiken.

Bitcoins zijn zeer populair bij online gebruikers, omdat ze minder onderhevig zijn aan manipulatie door middel van tussenpersonen of banken.

 

De zwakte van bitcoins is de hoge kosten van overdracht. Transacties zijn veel langzamer dan met conventionele geldoverdrachten vanwege de grotere vereiste buffer. Als de overdracht echter succesvol is, is de extra kosten het waard. Eén moeilijkheidsgraad van bitcoins is dat niet alle mensen zich bewust zijn van het bestaan ervan en het is tot dusverre moeilijk voor mensen om ze veilig te ontvangen en over te brengen. Een ander nadeel is dat het gebrek aan overheidsregulering het kwetsbaar maakt voor fraude en diefstal.

 

Ondanks deze gebreken zijn bitcoins bewezen een waardevolle virtuele valuta te zijn. Hoewel niet een mainstream-vorm van valuta, wordt het langzaam de acceptatie over de hele wereld wint. De lage transactiekosten maken het een populaire keuze voor veel online verkopers. Naarmate Bitcoins in populariteit groeien, zullen meer mensen de potentiële kracht en invloed van deze unieke virtuele valuta realiseren. De vaste stijging van de waarde heeft geholpen het de snelst groeiende virtuele valuta ter wereld te worden.

Krijg meer informatie hier https://www.bitcoinmeester.nl/