Freewriting: 5 geheimen om je geest te bevrijden

network marketing for dummies

Realiseren we onze creativiteit ten volle? De meesten zullen met spijt antwoorden dat ze niet al hun capaciteiten hebben kunnen onthullen en hun talenten ten volle hebben kunnen realiseren. Zelfs de meest actieve mensen hebben te maken met creatieve crises en apathie.

Veel mensen geloven dat het creatieve proces onmogelijk is zonder inspiratie. Je kunt echter vele jaren leven, tevergeefs wachten op de verschijning van de Muze en je neerleggen bij het idee van je middelmatigheid. Maar wat als je kunt leren om zelf inspiratie op te roepen?

Deze methode, die steeds populairder wordt, bestaat wel. De auteur van boeken, bedrijfsadviseur en gewoon een veelzijdige persoonlijkheid, Mark Levy, biedt in zijn boek “Genius to order” een alternatief voor de vruchteloze verwachting van inspiratie – een toegankelijke manier voor iedereen om de geest te bevrijden en creatieve energie vrij te geven, wat “vrij schrijven” wordt genoemd of, op een andere manier, gratis schrijven.

Het belangrijkste idee van freewriting is dat de menselijke geest veel gedachten, kennis en inzichten opslaat die niet toegankelijk zijn voor ons dagelijkse bewustzijn.

De taak van freewriting is om de gebruikelijke mentale activiteit uit te schakelen waardoor we tijd markeren en inspiratie en een stroom van creatieve en buitengewone ideeën doorbreken.

Freewriting is niet alleen een manier om al je gedachten op papier te zetten, deze techniek is effectief bij het oplossen van zowel werk- als persoonlijke problemen, zoals:

  • stelt u in staat om een ​​nieuw niveau van denken te bereiken en situaties in perspectief te beoordelen,
  • bevordert de concentratie,
  • helpt de schrijfvaardigheid te verbeteren en ongebruikelijke oplossingen te vinden in moeilijke situaties,
  • opent toegang tot eerder “vergrendelde” ideeën,
  • stelt buitengewone manieren voor om doelen te bereiken,
  • verbetert het contact met zichzelf,
  • helpt om natuurlijke luiheid te overwinnen.

Freewriting schakelt de ‘interne editor’ uit, het deel van onze psyche dat onze emoties beheerst en als censor fungeert, en ontsluit ons vermogen om buiten de kaders te denken.

De auteur belicht 6 geheimen van freewriting die dit proces het meest effectief maken. 

GEHEIM # 1. GEBRUIK NIET EXTREEM

Om het freewriting-proces effectief te laten zijn, is het noodzakelijk om interne stress te verminderen. Geef niet je beste 110%, geef jezelf een mentaliteit om jezelf 90% te geven. Als je gaat zitten om te schrijven, moet je jezelf niet de taak stellen om een ​​meesterwerk te creëren of briljante ideeën te bedenken. Voor een succesvolle start van uw freewriting-sessie kan het nuttig zijn om uw verwachtingen en eisen te verlagen.

GEHEIM # 2. SCHRIJF SNEL EN CONTINU

Twee voorwaarden voor succesvol freewriting zijn hoge snelheid en continuïteit. Hoe snel moet je schrijven? Zo veel als je kunt, maar zodat je hand niet te moe wordt. Waarom snel schrijven?

Als we sneller schrijven, werken onze hersenen ook sneller, hebben ze minder tijd om informatie te analyseren en te bekritiseren, respectievelijk neemt de stroom van ideeën en gedachten toe die niet intern gecensureerd worden en gaan we verder in ons werk.

Een andere voorwaarde is de continuïteit van freewriting. Freewriting Continuity helpt ook om de interne editor uit te schakelen. Als je hand tijdens het schrijven niet stopt, zullen je hersenen uiteindelijk stoppen met proberen om onjuiste en onvoldoende ontwikkelde gedachten eruit te halen.

SECRET # 3: WERK MET ZWARE TIJDEN

Om je denkproces tijdens het freewriten meer energie te geven, moet je jezelf een strak tijdschema opstellen. Mark Levy stelt voor om de kookwekker 10-15 minuten in te stellen (niet tikken!).

Door een tijdlijn in te stellen, kunt u zich beter concentreren en wordt u gemotiveerd om te schrijven zonder op inspiratie te wachten. Het is jouw taak om te schrijven.

GEHEIM # 4: SCHRIJF ZOALS U DENKT

Freewriting is niet schrijven als zodanig, maar je eigen denkproces observeren. Wat je schrijft, is alleen voor jou bedoeld en niet voor andere mensen, dus je kunt onlogisch, lukraak, ongecensureerd schrijven, dat wil zeggen, zoals je gewoonlijk denkt. Mark Levy raadt anderen niet aan om te lezen wat u hebt geschreven. Dit zijn uw gedachten, die u later kunt uitwerken en ze in uw teksten als ontwikkelingen kunt toepassen.

GEHEIM # 5. ONTWIKKEL GEDACHTE

Deze aanbeveling koppelt een succesvol freewritingproces aan muzikale of acteerimprovisatie. Je neemt de situatie die door je geest wordt gesuggereerd en ontwikkelt deze. Op papier wordt dit uitgedrukt in overeenstemming met de eerder geschreven uitspraken of gedachten en hun verdere expansie (“Als A waar is, dan is B ook waar. En als B waar is, dan is C ook waar. En als C waar is …”).

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

restaurant instagram marketing

https://marketingbook.shop/