Christianne s fotoweb
Dienstverlening

Stel de adem veilig

Het eerste beroep dat te binnen schiet als er aan het veiligstellen van de ademhaling wordt gedacht is die van de brandweer. Medewerkers van deze organisatie hebben vaak te maken met situaties waarin ze giftige stoffen kunnen inhaleren. Daarom hebben ze een grote behoefte aan adembescherming. Gelukkig zijn er hiervoor verschillende adembeschermingsmiddelen in de aanbieding. Deze maskers en filters komen in vele soorten en maten, waardoor ze geschikt zijn voor vele andere beroepen, naast die van brandweerman. Wil je er voor het eerst één aanschaffen, dan doe je er goed aan eerst advies te vragen bij de klantenservice van een gespecialiseerd bedrijf.

Instrueer medewerkers goed

Voordat je gaat begint te werken met beschermingsmiddelen voor de adem van jouw medewerkers is het belangrijk dat zij goed op de hoogte zijn. Ze moeten goed weten hoe de middelen werken en wat ze moeten doen mocht er iets fout gaan of defect zijn. Ook moeten ze het belang van het gebruik van de apparatuur kennen. Wanneer dit niet het geval is, dan bestaat er de mogelijkheid dat de medewerkers laks worden in het gebruik en de middelen minder goed werken. Er zijn verschillende cursussen op de markt voor medewerkers die voor het eerst met dit materiaal werken.

Meest gebruikelijke middelen

Voor het beschermen van de adem wordt het meest gebruik gemaakt van ademluchttoestellen en maskers. Ook zijn er verschillende vluchtsets, ademluchtcilinders en bijbehorende accessoires beschikbaar. Zo weet je zeker dat je geheel voorbereid bent om jouw medewerkers op een veilige manier hun werk te laten uitvoeren. Voor de eerste aanschaf besteedt een specialist doorgaans extra aandacht aan je. Dit om je voor te lichten over het gebruik en het onderhoud. Ook is het belangrijk waar je terecht kunt als er iets misgaat of als je meer materiaal nodig hebt.