Christianne s fotoweb
Tuin en buitenleven

Zo richt je een ruimte in met bloembakken

Bloembakken zijn handige elementen bij het inrichten van je tuin, je balkon of je terras, maar ook voor binnenruimtes als de huiskamer en je kantoor. Bloembakken zorgen ervoor dat je je planten makkelijk kunt verplaatsen, zodat het eenvoudig is kleine veranderingen in je tuin aan te brengen en deze er het hele jaar door fris uit te laten zien. Ook is het zo eenvoudig om tere planten in de wintermaanden in huis te halen. Daarnaast zorgen bloembakken ervoor dat bomen niet teveel kunnen groeien. Doordat de bloembak de groei van een decoratieve boom belemmerd, kun je van een mooie boom genieten, zonder dat je na een paar jaar permanent in de schaduw gezet wordt.

Voor elke stijl in huis en tuin

Er is een grote verscheidenheid aan bloembakken zodat er voor elk type tuin en voor elke inrichting wel een geschikte bloembak te vinden is. Bloembakken zijn er in vele vormen, van eenvoudige, strakke kubusvormige bakken tot bakken die op klassieke Romeinse vazen lijken. Ook het aantal materialen dat gebruikt wordt voor de productie van bloembakken is vrijwel onuitputtelijk. Daar komt nog bij dat bloembakken in alle mogelijke kleuren geverfd kunnen worden.

Combineer de juiste planten met de juiste bak

Als je de perfecte bloembak hebt gevonden, is het tijd om de juiste bloemen en planten te vinden om erin te doen. Je moet er natuurlijk op letten dat de planten goed bij elkaar passen. Ze moeten echter ook mooi staan in de bloembak, anders doe je zowel de plant als de bak tekort. Door een weloverwogen en uitgebalanceerde combinatie van bloembakken en planten kun je een oase van rust creëren, waar je je bloembakken ook neer zet. Slim gebruik van bloembakken zorgen er eigenlijk voor dat je een modulaire tuin kan ontwerpen, of het groen in je binnenruimte kan maximaliseren.