Christianne s fotoweb
Fotografie

Zo geef je je interieur gemakkelijk en goedkoop een make-over

Eens in de zoveel tijd ben je klaar met je huidige interieur en wil je dit aanpakken. Maar om nou iedere keer het hele interieur van vloer tot plafond om te gooien, dat kost natuurlijk een hoop geld en moeite. Ook met een paar kleine aanpassingen kun je je interieur gelijk een hele andere uitstraling geven. Zo kun je bijvoorbeeld een wissellijst gebruiken voor je foto’s zodat je makkelijker je foto’s/posters kunt vervangen. 

Vervang je kussenslopen

Ieder seizoen kent zijn kleuren, maar je gaat natuurlijk niet ieder seizoen een nieuwe bank in die seizoenskleur kopen. Een stuk makkelijker en goedkoper is om nieuwe kussenslopen te kopen. Heb jij zin in roze? Dan koop je roze kussenslopen. Heb je een maand daarna zin in groen? Dan wordt het groen die maand. Een kleine verandering kan zo een heleboel doen voor je huis. Denk daarnaast ook eens aan de andere ‘zachte’ aspecten in je interieur, zoals je vloerkleed en je fleecedeken. 

Wissel je foto’s/posters met een wissellijst

Posters en foto’s maken je interieur een stuk persoonlijker en ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit je huis. Bij een make-over, hoort dan natuurlijk ook nieuwe muurdecoratie.  Moet je dan ook gelijk nieuwe lijsten kopen? Nee, dat hoeft niet. Je kunt namelijk ook gebruik maken van een wissellijst, waardoor je gemakkelijk en op een goedkope manier je nieuwe vakantiekiekjes inlijst en daarmee je muur direct een hele andere uitstraling geeft. 

Koop nieuwe planten

Planten zijn niet alleen goed voor je gezondheid omdat ze de lucht in huis voor je filteren en stress kunnen verminderen, ze zijn ook nog eens een prachtige toevoeging aan je interieur. Maar ook planten mag je eens in de zoveel tijd best vervangen voor een paar nieuwe. Geef je oude planten in dat geval weg aan één van je vrienden, of breng ze naar de kringloop. Nieuwe planten hoeven niet veel te kosten, maar geven je huis wel gelijk een heel andere sfeer. 

Ander kleurtje op de muur

Wil je nog net iets verder gaan in het restylen van je huis? Denk dan aan een ander kleurtje op de muur. Hiermee heb je gegarandeerd ineens een heel ander huis. Ook hier kun je weer denken aan de seizoenskleuren of aan de kleur die op dat moment in is. Bedenk hierbij wel dat dit wel iets blijvender is dan het vervangen van een kussensloop, tenzij je zin (en tijd) hebt om iedere maand de muur te schilderen.