Christianne s fotoweb
Woning en Tuin

Bescherm je vloer met meubeldoppen

Je wilt natuurlijk je vloer zo lang mogelijk mooi proberen te houden. Het helpt dan ook niet echt als er snel krassen op de vloer komen. Door meubeldoppen te gebruiken kun jij je vloer perfect beschermen tegen krassen die afkomstig zijn van meubels die op de vloer rusten of over de vloer schuiven.

 

Soorten vloeren

Als je ervoor kiest om meubeldoppen aan te schaffen om je vloer te beschermen, is het van belang dat je nagaat wat voor soort doppen je nodig hebt die de optimale bescherming bieden voor het soort vloer dat je hebt. Doppen voor houten vloeren hebben bijvoorbeeld andere eigenschappen nodig dan doppen voor tapijtvloeren.

Verder dien je erover na te denken of je meubeldoppen of meubelglijders wil aanschaffen. Doppen beschermen doorgaans de vloer waar het meubel op rust, terwijl glijders vooral geschikt zijn voor meubels die vaak over de vloer schuiven. Zo kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om voor stoelen die vaak gebruikt worden meubelglijders aan te schaffen.

 

Soorten meubeldoppen

Er zijn allerlei verschillende meubeldoppen beschikbaar om de ondergrond naar wens te beschermen. Zo zijn er doppen beschikbaar voor binnenshuis, maar ook doppen voor buitenshuis. Als je bijvoorbeeld een mooi terras hebt met gladde tegels wil je natuurlijk de tegels zo optimaal mogelijk beschermen tegen krassen, zodat je er langer plezier van hebt. Een groot voordeel van meubeldoppen is dat ze tijdloos, subtiel en vaak onzichtbaar zijn. Hierdoor is het geschikt om in elk interieur of exterieur te gebruiken.

https://stoeldopshop.nl/pages/meubeldoppen