Christianne s fotoweb
Huishoudelijk

Wat is een waterontharder magneet?

Een waterontharder wordt gebruik om de hardheid van het water te verminderen. Doordat het water minder hard is wordt onder andere kalkaanslag voorkomen. Een waterontharder magneet is dan ook ideaal in de strijd tegen kalkaanslag. Het is niet alleen lastig om kalkaanslag te verwijderen of schoon te maken, maar het tast ook de levensduur van uw apparaten aan. Hierdoor gaan uw huishoudelijke apparaten minder lang mee en dit is natuurlijk zonde. Het ontharden van water is dan ook een perfecte oplossing.

 

Werking van een waterontharder magneet  

Bij een waterontharder magneet worden twee sterke magneten gemonteerd om de waterleiding heen. Kalkaanslag ontstaat doordat magnesium en calcium zich met elkaar gaan mengen. Doordat de sterke magneten een magnetisch veld om de waterleiding creëren, kan het magnesium en het calcium niet met elkaar mengen waardoor er geen kalkaanslag meer kan ontstaan. De mineralen die kalkaanslag veroorzaken spoelen zo het riool in en zullen niet achterblijven in de leidingen. Het water dat uit de kraan komt blijft van dezelfde kwaliteit.

 

Minder poetsen

De hardheid van het water verminderen is niet alleen bevorderlijk voor de levensduur van uw apparaten, maar zorgt er ook voor dat u minder hoeft te poetsen. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om iedere dag kalkaanslag te verwijderen van uw kraan of douchekop. Dit kost veel moeite en vaak blijven er toch nog restjes achter. Met een waterontharder magneet is dit poetsen en schrobben verleden tijd en heeft u langer plezier van uw huishoudelijke apparaten!

https://www.tx5000waterontharder.nl/waterontharder-magneet/