De hovenier geeft je tips op tuinier-tips.nl

Op tuinier-tips.nl vind je allerlei tips en tricks die je nodig hebt wanneer je gaat werken in de tuin. Het onderstaande wat je gaat lezen zijn stukken die gebaseerd zijn op de mening, kennis en ervaring van een hovenier, die al jaren aanwezig is in het vak en hierdoor veel heeft meegemaakt en je ook kan uitleggen waar je allemaal rekening mee moet houden, waar je tegenaan kunt lopen en daarbij worden er natuurlijk niet alleen maar problemen geschetst, maar wordt er juist ook gekeken naar een oplossing hiervoor. Daar zijn dan ook de tips op gebaseerd en een overdracht van kennis ligt hierbij aan ten grondslag.

De hovenier deelt

Veel mensen hebben naast het hebben van een mooie woning, behoefte aan een mooie tuin, terras of balkon. Het is namelijk een verlengstuk van een woning, waarbij je wanneer je in huis bent een mooi uitzicht kunt hebben naar je voortuin, je achtertuin of je oprit. Wanneer je hier niets aan doet, zal je je op een gegeven moment misschien wel gaan ergeren hieraan en een tuin waar geen aandacht aan wordt besteed wordt van kwaad tot erger en is steeds minder mooi om tegenaan te kijken en daarbij ook steeds minder makkelijk om in te gaan werken. Je verzet hierdoor de drempel en tilt deze naar een hoger niveau. Zorg er dus voor dat je snel aan de slag gaat!

Het kiezen van materialen

De hovenier geeft aan dat er vaak wordt getwijfeld tussen het kiezen voor gras of voor kunstgras. Dat is ook logisch, want er zit een groot verschil tussen beide. Niet alleen in de prijs, maar ook in de kwaliteit en de werking ervan. Regulier gras is goedkoper, maar moet daarentegen weer veel worden onderhouden en kost je op lange termijn misschien wel meer geld dan wanneer je kiest voor kunstgras. Dit is duurder, maar blijft het hele jaar mooi en is onderhoudsvrij. De hovenier raadt dan ook aan om voor kunstgras te gaan.