Christianne s fotoweb
Bedrijven

Het bevestigen van balken aan een muur

Het bevestigen van balken aan een muur

Er zijn veel verschillende redenen om een balk aan de muur te bevestigen. Over het algemeen wordt dit vaak gedaan tijdens een verbouwing. Het aanbrengen van balken kan veel verschillende functies hebben, maar vaak zijn ze bedoeld om de twee muren waartussen ze zich bevinden wat steviger te maken. Het bevestigen van de balken kan op een aantal verschillende manieren, elk verschillend in complexiteit.

De balk in de muur bevestigen

Deze methode levert uiteindelijk het betrouwbaarste resultaat op, alleen kan niet altijd toegepast worden. Wanneer je de balk in de muur bevestigd, dien je om de balk heen te metselen. Dit kan dus bij een simpele verbouwing niet gebruikt worden. Let op in wat voor soort muur je de balk legt, wanneer een muur te dun is levert dit instortingsgevaar op. Zorg er voor dat de balk goed en secuur is ingemetseld! Wanneer er veel gewicht op de balk komt, en deze niet perfect is ingemetseld, kan de balk gaan schuiven wat ook zorgt voor instortingsgevaar.

Gebruik maken van balkdragers

Met het gebruik van balkdragers heb je de simpelste methode om een balk te bevestigen. Het enige wat je hoeft te doen, is de drager aan beide kanten van de muren te bevestigen door middel van schroeven, waarna je de balk er simpelweg in legt. Let hierbij wel op het soort schroeven wat je gebruikt voor deze klus. Kleine schroeven zullen het gewicht van de balk niet goed kunnen dragen, wat er voor zorgt dat de schroeven in het hout kunnen gaan schuiven. Het is verstandiger om voor producten die veel gewicht moeten dragen zoals balkdragers, versterkingshoeken of raveeldragers grote schroeven te gebruiken. Deze hechten zicht dieper in het hout wat verschuivingen nagenoeg onmogelijk maakt.

Win bij je plaatselijke bouwmarkt advies in over wat voor jouw situatie de beste optie is!

https://www.bnvtools.nl/