Christianne s fotoweb
Image default
Bedrijven

De verkoelende schaduw opzoeken met behulp van schaduwdoeken

Een boek lezen, een verjaardag vieren, een BBQ organiseren. Allemaal dingen die we graag in onze tuin doen. Het liefste natuurlijk met een zonnetje erbij. Maar na een tijdje kan die zon best warm worden. Een schaduwdoek kan dan voor heerlijke verkoeling zorgen. Bij ZONZ Sunsails hebben we een ruime collectie aan schaduwdoeken. We weten bij ZONZ dat iedere tuin of dakterras anders is. Daarom geven we in dit artikel tips waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een schaduwdoek.

 

Wat voor voordelen hebben de schaduwdoeken van ZONZ?

Steeds vaker zien we dit type zonnewering terug in de tuinen en op de balkons. De sta-in-de-weg parasol gaat de deur uit. Benieuwd waarom veel mensen fan zijn van een schaduwdoek? Wij zetten de meest genoemde voordelen voor je op een rijtje:

 

  • Een schaduwdoek hang je gemakkelijk op. Hier hoef je echt geen ervaren klusser voor te zijn. Afhankelijk van jouw tuin kun je ervoor kiezen om het schaduwdoek aan palen te bevestigen of met ringen. Met dat laatste kun je bijvoorbeeld een schaduwdoek aan huis bevestigen of aan een gevel. Wat we ook vaak zien, is dat er een speelplek voor kinderen in de schaduw gecreëerd wordt. Doordat de schaduwdoeken Uv-straling tegengaan is het fijn om onder het doek te spelen.
  • Schaduwdoeken zijn hip en trendy. Natuurlijk is de voornaamste functie van een schaduwdoek dat je uit de zon kunt zitten. Maar wist je dat de doeken ook een decoratieve functie hebben? De verschillende kleuren en vormen kun je perfect aan laten sluiten bij jouw tuin. Daarbovenop laten schaduwdoeken je tuin ook nog eens optisch groter lijken, doordat je terras een apart gedeelte wordt.
  • Een schaduwdoek kun je het hele jaar door laten hangen. De doeken hoeven niet iedere herfst eraf gehaald te worden. Dankzij het sterke en duurzame materialen zijn de schaduwdoeken stormbestendig. Doordat de doeken op meerdere punten bevestigd worden weet je zeker dat ze niet los kunnen komen. Mocht de zon in het najaar nog een keer doorkomen, dan is het bijkomende voordeel dat je alsnog daarvan kunt genieten onder je schaduwdoek.

 

Welk type schaduwdoek past het beste bij mijn tuin?

Je hebt de keuze gemaakt: je wilt schaduw in je tuin. En wat nu? De volgende stap is het kiezen van het type schaduwdoek. Omdat iedere tuin en dakterras anders is hebben we bij ZONZ Sunsails een groot aanbod aan keuzes. Zo kun je gaan voor verschillende kleuren en vormen. In het standaard assortiment hebben we een driehoek schaduwdoek, een ongelijkzijdige driehoek, een vierkant, een rechthoek en zelfs een vijfhoek. Iedere vorm geeft een ander soort schaduw. Zo kun je zelf kiezen wat het beste past bij jouw wensen.

Passen de standaard schaduwdoeken niet in jouw situatie? Dan is een schaduwdoek op maat ook een optie bij ZONZ. Onze maatwerkspecialisten kijken en denken graag met je mee. Op basis van jouw wensen kunnen we bijvoorbeeld de maat, de kleur en zelfs de vorm aanpassen. Voor iedere schaduw vraag is er een passende oplossing. 

Gerelateerde artikelen

Fotobooth in een Volkswagenbusje

Squashen als sport en hobby | Quality Squash Stores

Volkswagen busje huren