Christianne s fotoweb
Image default
Bedrijven

Leren tuinieren

U wilde altijd al tuinieren, maar droomde stilletjes van een tuin vol bloemen en gezonde planten. Alleen groene vingers kunnen een droomtuin werkelijkheid laten worden. Tuinieren voor beginners kan lastig zijn, maar met deze eenvoudige stappen is de tuin van je dromen dichterbij dan ooit!

Volg onderstaande stappen om niet alleen voor een mooie tuin te zorgen, maar leer ook hoe u deze mooi en gemakkelijk te onderhouden houdt. Geen moeilijke concepten, maar handige tips en trucs. Wanneer ga je beginnen?

Locatie

Laten we bij het begin beginnen: waar woon je? Aangezien je dit artikel leest, denk ik dat je misschien in Nederland of in de omliggende gebieden woont. Waar het hier om gaat, is het klimaat waarin uw tuin zich bevindt. Niet alle planten houden van het wisselvallige weer in Nederland vanwege het milde klimaat. Let daarom goed op ons klimaat.

Gelukkig zijn de ‘gewone’ buitenplanten die je in het tuincentrum kunt kopen goed tegen het Nederlandse weer. Houdt u van de exotische sfeer in de tuin, overweeg dit dan goed. Het is niet onmogelijk om in Nederland een palmboom te planten, maar zorg dat je de juiste palmboom koopt. Tegenwoordig zijn er verschillende tropische planten die speciaal gekweekt worden om zich aan te passen aan ons klimaat.

Naast het kijken naar het klimaat van ons land is het ook belangrijk om de ligging van de tuin te checken. Heeft u een tuin op het zuiden? Dan is het verstandig om bij het tuincentrum planten te vragen die goed tegen zonlicht kunnen. Niet elke plant is hiervoor geschikt. Hetzelfde geldt voor de schaduwrijke tuin. Hier zul je planten moeten gebruiken die kunnen overleven zonder veel zonlicht. Kijk goed naar de informatie over planten en bloemen.

Planten

Als je de tuin wilt verlichten, is het verstandig om te beginnen met eenvoudige planten. We begrijpen dat u weet welke planten in uw tuin goed kunnen groeien, en nu zult u enthousiast zijn, maar laten we het geleidelijk opbouwen. Daarom raden we aan om te beginnen met planten die zonder veel zorg kunnen gedijen. Je kunt bijvoorbeeld groenten gaan verbouwen! Ze groeien snel en zijn perfect om tuinier vaardigheden te oefenen. Ter bescherming kan het wel slim zijn aaltjes in te zetten, zodat de groenten niet verpest worden door insecten. Aaltjes werken tegen engerlingen en andere gedierten zoals slakken. Doordat je snel resultaat ziet, weet je of het goed met je gaat. Voor sommige andere fabrieken kan het maanden duren voordat u weet of u de juiste zorg heeft toegepast.

En zie de resultaten zo snel mogelijk, en dat is precies wat u wilt, toch? Op deze manier kun je langzaam op weg gaan naar moeilijkere fabrieken. Andere gemakkelijk te kweken planten zijn voorjaarsbollen en vlinderstruiken.

Een planning maken

U heeft goede planten gevonden voor het Nederlandse klimaat, houdt van de aarde in uw tuin en is gemakkelijk te onderhouden. Dan is het tijd om ze in de tuin te planten! Zorg er bij het planten van planten voor dat u van tevoren weet welke planten moeten worden verwerkt. Houden planten van de zon? Gaan de planten nog veel groeien of blijven ze hetzelfde? Zet de plant op een plek die goed aanvoelt. Zonaanbidders kun je planten in de tuin waar je vaak in de zon zit, en de schuwe plantjes plaats je bij de schutting (bijna altijd in de schaduw). Als de planten nog veel kunnen groeien, laat dan ruimte vrij rond de planten. Dit geeft hem de kans om echt uit te groeien tot zijn eigen prachtige plant!

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de plant. Of hoe hoog ze zullen worden. Kleinere planten staan ​​graag aan de rand of voorkant van de tuin. Hoge planten zet je het beste achter in de tuin. Op deze manier nemen ze geen licht weg van de lagere planten, je kunt natuurlijk alle planten zien!

https://www.biogroei.nl/b-green