Christianne s fotoweb
Tuin en buitenleven

Tuinplanten, welke is het leukst?

Oke, jij hebt een tuin. Logisch, ik ook! De ene tuin is groter dan de ander en de een is ook hoger dan de andere. Maar welke planten passen het beste in jouw tuin? In deze blog neem ik je mee naar diverse tuinplanten, waar je op moet letten bij tuinplanten en waar je het beste tuinplanten kunt kopen. Als eerste wat zijn tuinplanten.

Wat zijn tuinplanten?

Tuinplanten worden ook wel vaste planten genoemd. Tuinplanten komen elk jaar weer terug en gaan dus niet dood. Een tuinplant geeft elk seizoen een mooie bloei. Hierdoor hoef je er weinig aan te doen. Vaste planten zijn de sieraden in jouw tuin. Deze krachtige planten komen elk voorjaar steeds krachtiger terug. De een blijft groen de andere blijft mee kleuren. Er is enorm veel variatie mogelijk binnen de vaste planten. Zo heb je vaste planten heerlijk geuren, vlinders lokken of die geschikt zijn als snijbloem. Ook de hoogte varieert per bloemsoort. Daarnaast varieert ook de bloeiperiode. In principe als je het goed inplant kun je het hele jaar door bloemen in je tuin hebben bloeien dankzij tuin planten.

Waar moet ik op letten met tuinplanten?

Eigenlijk vrij weinig. Tuinplanten hebben lage onderhoudskosten. De aanleg van tuinplanten lijkt in het begin duurder. Maar al na 2 jaar heb je de kosten eruit. Doordat deze plantensoort lang mee gaat kun je de kosten spreiden! Bij eigenlijk alle planten die u koopt, dus ook tuinplanten, zitten verzorginsturcites. Gooi deze nooit weg, maar lees ze regelmatig door. Planten zijn levende wezens die met genoeg liefde en verzorgen lang mee kunnen gaan. Zo heeft de roos als aanwijzing dat hij tussen 1 maart en 1 april gesnoeid moet worden. Let ook altijd op de mogelijke groei van uw planten. Op het moment dat uw planten gezond kunnen groeien gaan ze lang mee. Gezonde bloemen zijn namelijk veel minder gevoelig voor ziektes en aantastingen. Kies ook altijd planten die passen bij uw tuin. Zoekt u bijvoorbeeld planten voor een dakterras? Dan zult u hele andere planten nodig hebben dan iemand met een beschutte tuin. Dit komt omdat diverse planten en bloemen minder goed kunnen tegen wind. De plek van de planten kan enorm belangrijk zijn in de groei van de planten. Zo kan het in de schaduw plaatsen voor sommige planten niet goed werken. Een ander goed plan kan zijn om vogelnestjes op te hangen. Kleine vogels vangen erg veel insecten. Hierdoor weet je eigenlijk altijd zeker dat je planten niet kapot gaan door die vervelende insecten.

Tuinplanten uitzoeken hoe doe je dat?

Zoals al eerder besproken is het erg belangrijk dat een tuinplant goed in jouw tuin past. Daarnaast is het ook belangrijk om planten en bloemen in je tuin te hebben die mooi zijn en bij jou als persoon passen. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je een wintergroene plant zoekt, of juist een bladverliezende plant. Beide planten hebben voor en nadelen. De meeste mensen gaan voor een wintergroene plant, die straalt meer in de winter. Na deze vraag is het belangrijk om te bedenken wat voor soort uiterlijk je wilt hebben. Zoek je bijvoorbeeld een grote uitbundige plant die de blikvanger in de tuin is? Of zoekt u meerdere kleinere planten die gezamenlijk erg mooi zijn? Als je hier tussen een keuze hebt gemaakt, komt de volgende vraag. Waar moet ik dit kopen?

 

Waar kan ik tuinplanten kopen?

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag. Waar je tuinplanten kunt kopen is minstens zo belangrijk als de vraag welke planten je wilt hebben. Heb je namelijk een mooie plant uitgekozen maar niet gekocht, heb je nog steeds niet een mooie tuin ;-). Persoonlijk koop ik altijd mijn tuinplanten bij tuinplant.nl. De naam verklapt het al. Daar hebben ze veel tuinplanten. In deze webshop kun je gemakkelijk nieuwe planten, bloemen, bomen en hagen kopen. Eigenlijk hebben ze daar alles dat jij nodig hebt in je mooie tuin. Energievergelijker van Netzovrijalsjij.nl

https://tuinplant.nl