Christianne s fotoweb
Mode en Kleding

Zilveren oorbellen

Zilveren oorbellen zijn hangers of knopjes die je als sieraad kunt dragen in je oren. De meest voorkomende plek van een oorbel is in de oorlel. Als de zilveren oorbellen op een andere plek zitten worden deze vaak piercings genoemd.

 

Gaatjes nodig?

Voordat je een oorbel kunt dragen moet er eerst een gaatje in je oor gemaakt worden. Vroeger deed men dit vaak zelf. Ze prikten met een naald door het oor en deden hier vervolgens een oorbel in. Later werd dit bij juweliers gedaan of bij een piercingwinkel. Er zijn ook regels verbonden aan het piercings/oorbellen. Zo is het verboden om bij kinderen onder de 12 jaar een piercing te zetten. Echter geld dit alleen als er door het kraakbeen wordt geprikt. Dus een oorbel in je oorlel valt hier wettelijk gezien niet onder. Verder hoef je geen vergunning of diploma te hebben om een oorbel te zetten. Er zin wel richtlijnen die opgevolgd moeten worden voor hygiëne.

 

Echt zilver?

Tegenwoordig worden er weer steeds meer zilveren oorbellen gedragen. Dit omdat deze oorbellen van goede kwaliteit zijn en ze ook makkelijk te combineren zijn met andere zilveren oorbellen. Een ander materiaal dat wordt gebruik voor ‘zilveren’ oorbellen is roestvrijstaal. Dit omdat het erg lijkt op zilver en het erg sterk is. Hierdoor gaat het sieraad ook lang mee. Als je echte zilveren oorbellen wil dan hebben we het over sterling 925 zilver. Het getal in deze naar staat voor het percentage zilver. Dit is namelijk 92,5%. Het zilver wordt gemixt met een ander metaal. Dit wordt gedaan omdat zilver op zichzelf niet stevig genoeg is. Er zouden snel krassen ontstaan en dat wil je natuurlijk niet. Om te checken of je sieraad van echt sterling 925 zilver is gemaakt kun je kijken naar het keurmerk. In het sieraad zit dan een soort stempel. Zo weet je zeker of jou sieraad van echt zilver is gemaakt.

https://www.leelavadee.nl/oorbellen/zilveren-oorbellen/