Christianne s fotoweb
Image default
Woning en Tuin

Jouw mini-jungle maken in een plant ecosysteem

Een mini gesloten ecosysteem maak je eenvoudig zelf. Dit houdt eigenlijk in dat het systeem zichzelf in stand houdt,  zonder dat hiervoor stoffen met de omgeving hoeven te worden uitgewisseld. Als jij een echte plantliefhebber bent, maar niet weet hoe je deze moet verzorgen of hier simpelweg geen tijd voor hebt, is een plant ecosysteem helemaal wat jij nodig hebt. Dit is een zelfvoorzienend plantje en door middel van fotosynthese gebruikt hij de CO2 uit de plastic fles en maakt hij hier weer zuurstof van, wat vervolgens ook weer omgezet wordt in CO2. Doordat het plantje in een petfles staat, is hij milieubewust en draag jij dus bij aan een schoner milieu. Deze fles komt niet in de natuur terecht, maar heeft een leuk tweede leven in jouw eigen huis!

Hoe maak je een plant ecosysteem?

Je hebt verschillende zaken nodig als je zelf het plant ecosysteem in Utrecht van Ecolifetube wilt maken. Via de website van deze expert vind je diverse DIY-pakketten die jou in staat stellen om meteen aan de slag te gaan. In deze pakketten zit alles wat jij nodig hebt en je hoeft dus geen afzonderlijke producten aan te schaffen. Je krijgt een fles, plantjes, zand en eventueel verlichting. Door alles bij elkaar in de fles te doen, creëer je een zelfvoorzienend ecosysteem.

Maak je eigen ecosysteem

Wil jij je eigen mini-gesloten ecosysteem in een petfles maken? Bestel je materialen bij Ecolifetube in Utrecht. Zij hebben kant-en-klaar pakketten, maar je kunt ook alles los aanschaffen zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Ook organiseren ze leuke workshops waarbij je samen leert hoe je het mooiste plant ecosysteem maakt. Dit is leuk voor met jouw kinderen of als bedrijfsuitje. Als je meer wilt weten van de diensten die Ecolifetube in Utrecht biedt, neem je eenvoudig contact op via de gegevens op hun website.