Christianne s fotoweb
Image default
Kinderen

Wat is de gemiddelde leeftijd van een vader van een pasgeboren baby in de Verenigde Staten?

Verschillende studies hebben aangetoond dat de gemiddelde leeftijd van vaders toeneemt met het aantal geboren baby’s. De oudste vaders zijn blank en ze zijn gemiddeld 36 jaar oud. De jongste waren zwarte en Aziatische mannen, die 30 waren. De studie toont ook aan dat de mediane leeftijd van de moeder 33 is. De studie toont ook aan dat vrouwen op latere leeftijd moeder worden, waarbij de gemiddelde leeftijd van een bevallende vrouw 26 jaar oud is.

Volgens het National Vital Statistics System, dat geboorten en sterfgevallen registreert, is de gemiddelde leeftijd van een eerste vader 29,6 jaar oud, wat sinds 1968 is verdubbeld. In dezelfde periode was de gemiddelde leeftijd van de eerste moeders eenentwintig. De gemiddelde leeftijd van vaders van baby’s geboren in de Verenigde Staten is nu gelijk aan die van moeders, maar de trend is sindsdien veranderd.

Naast ras, opleiding en etniciteit is ook de gemiddelde leeftijd van een vader van een pasgeboren baby in de Verenigde Staten toegenomen. In de Verenigde Staten is de gemiddelde leeftijd van een vader in de afgelopen vier decennia gestegen van 27,4 jaar naar 30,9 jaar. De jongste vaders zijn Aziatisch-Amerikaanse mannen, met een leeftijd van 35. De oudste vaders zijn blanke mannen, met een gemiddelde leeftijd van 28,6 jaar in 1972. De oudste vaders daarentegen zijn Aziatisch-Amerikaans, die 36 zijn.

Volgens de enquête is de gemiddelde leeftijd van vaders van een pasgeboren baby in de Verenigde Staten tussen 1972 en 2015 gestegen van 27,4 jaar naar 30,9 jaar. De toename van de gemiddelde leeftijd werd gezien over alle rassen, inclusief de blanke en Spaanse groepen. Terwijl blanke vaders meestal ouder waren, hadden zwarte en Spaanse vaders de grootste toename.

Terwijl de gemiddelde leeftijd van moeder-vaders hoger is in de VS, zijn mannen in andere landen steeds ouder dan vrouwen. De mediane leeftijd van vaders in Duitsland heeft 33 jaar bereikt, terwijl de gemiddelde leeftijd van vaders in Engeland 27 jaar is. Het is belangrijk om rekening te houden met de leeftijden van vaders voordat u besluit ouder te worden. Je moet op de best mogelijke manier voor het kind zorgen, dus het is cruciaal om de beste manier te kiezen om het te doen.

De gemiddelde leeftijd van vaders van pasgeborenen in de Verenigde Staten is de afgelopen 40 jaar toegenomen. Tegenwoordig heeft de gemiddelde leeftijd van een nieuwe vader in de VS 29 jaar bereikt, een stijging ten opzichte van vierentwintig in 1968. Dezelfde trend is te zien bij vrouwen. Terwijl de gemiddelde leeftijd van vaders voor het eerst ouders is gestegen, heeft de eerste de norm overschreden.

 

Bekijk hier onze volledige baby blog